Як у всіх: принц Вільям розповів, з якими труднощами зіткнувся після народження дітей

Як у всіх: принц Вільям розповів, з якими труднощами зіткнувся після народження дітей

Принц Вільям / Фото: Associated Press

Принц Вільям – багатодітний батько, відвідавши днями семінар "Майбутні батьки" він зміг поділитися практичними порадами і своїм безцінним досвідом з іншими чоловіками, які тільки збираються або зовсім нещодавно стали батьками.

У Британії відбувається тиждень психічного здоров'я і герцог і герцогиня Кембриджські приділяють цій темі велику увагу. Програма "Майбутні батьки" - дітище благодійної організації "Майбутні чоловіки" - націлена розвинути у майбутніх батьків впевненість у своїх силах. Адже погодьтеся, далеко не кожен батько може впоратися з новонародженою дитиною, та ще й самотужки, раптом мама кудись відлучилася.

У принца Вільяма і герцогині Кетрін троє дітей – принц Джордж, принцеса Шарлотта і принц Луї. З учасниками семінару Вільям поділився деякими своїми думками та страхами на тему виховання дітей.

"Страх перед новонародженим дуже великий, ти весь час думаєш: "Що ж мені робити? Вони такі крихітні з'являються на світ і це нас лякає. Здається, що якщо ти його перекрутиш занадто різко, то він зламається, але цього не відбувається!", - зазначив принц.

Принц Вільям / Фото: Associated Press

В процесі бесіди з іншими татами принц Вільям дізнався, що в Британії 1 з 10 новоспечених татусів страждає від післяпологової депресії. Вони переживають, не діляться ні з ким цими переживаннями, а все через те, що не мають достатньо знань з проблеми.

"З юного віку вам вселяють: у тебе повинен бути план, будуй кар'єру, а потім раптово з'являються діти, і вам доводиться думати ще про багато речей. Мені завжди було цікаво, як це впливає на психічне здоров'я новоспечених батьків. Адже все кардинально змінюється: от життя тече в одному напрямку, і тут тобі доводиться адаптуватися", - говорить Вільям.

Принц Вільям / Фото: Associated Press

Звичайно, адаптуватися, часом, простіше, якщо тобі хтось допомагає, і у герцога і герцогині Кембриджських для цього є няня і бабуся по лінії Кейт – Керол Міддлтон. Але і своєї відповідальності принц Вільям не знімає, розповідає про виховання зі знанням справи. Не дарма шанувальники пари впевнені, що Кейт і Вільям зважаться на те, щоб через пару років завести ще одну дитину.

Принц Вільям і герцогиня Кейт з дітьми / Фото: Associated Press

До речі, герцогиня Кембриджська теж не стоїть осторонь. На гала-вечері організації 100 Women in Finance в Музеї Вікторії і Альберта Кетрін теж виголосила промову і зазначила, як важливо знаходиться поруч з дитиною перші кілька років її життя.

Герцогиня Кембриджська Кетрін / Фото: Associated Press

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація