Баклажани з грибним соусом бешамель: рецепт від Євгена Клопотенка

Баклажани з грибним соусом бешамель: рецепт від Євгена Клопотенка

Баклажани з грибним соусом бешамель / Фото: klopotenko.com

Це ідеальна гаряча закуска до будь-якого столу.

Існує безліч способів приготування баклажанів. Я вже розповідав, як заготовити смажені баклажани на зиму. Цього разу я вирішив зробити божественні запечені баклажани з неймовірним ароматним грибним соусом бешамель. Це ідеальна гаряча закуска до будь-якого столу.

Час підготовки - 60 хвилин.

Час приготування - 25 хвилин.

Інгредієнти:

баклажан (середній) - 2 шт .;

копчена паприка - 1 ч. л .;

часник - 2-3 зубчики;

соняшникова олія - 2 ст. л .;

вершкове масло - 50 г;

борошно - 50 г;

білі гриби (сухі) - 40 г;

вода - 1 л;

сіль за смаком.

Приготування:

Баклажани (2 шт.) Помийте, зріжте кінчики з двох боків і наріжте брусочками по 8-10 см. Викладіть брусочки баклажанів на деко, застелене пергаментом, посоліть за смаком, посипте 1 ч. л. копченої паприки і збризніть 2 ст. л. соняшникової олії. Додайте 2-3 розчавлених зубчики часнику або натріть його на дрібній тертушці. Запікайте в духовці за температури 180 градусів протягом 20-25 хвилин до м'якості баклажанів.

Баклажани з грибним соусом бешамель / Фото: klopotenko.com

Паралельно приготуйте соус бешамель на відварі з білих грибів. Для основи соусу вимочіть 40 г сухих білих грибів в холодній воді протягом години.

Баклажани з грибним соусом бешамель / Фото: klopotenko.com

Потім відваріть гриби в 1 літрі води протягом 30 хвилин. Процідіть бульйон. А відварені гриби можете використовувати на свій розсуд. Або ж дрібно порубайте їх і потім додайте в уже готовий соус.

Баклажани з грибним соусом бешамель / Фото: klopotenko.com

У сотейнику розтопіть 50 г вершкового масла і додайте 50 г борошна. Добре перемішайте лопаткою до отримання масляної крихти.

Баклажани з грибним соусом бешамель / Фото: klopotenko.com

Тонкою цівкою введіть в сотейник 400 мл грибного бульйону і добре перемішайте виделкою або вінчиком. Додайте сіль за смаком.

Баклажани з грибним соусом бешамель / Фото: klopotenko.com

Під час постійного помішування доведіть соус до бажаної консистенції. Подавайте запечені баклажани ще теплими, поливши їх соусом.

Баклажани з грибним соусом бешамель / Фото: klopotenko.com

Корисна порада

Соус бешамель, який у вас залишиться, ви можете перекласти в герметичну ємність і зберігати в холодильнику протягом чотирьох днів. Його можна використовувати під час подавання відварних або смажених овочів, м'яса і риби. Щоб освіжити соус, досить додати до нього трохи води і довести до кипіння на середньому вогні, періодично перемішуючи.

Готувати - це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі програми "Сніданок з 1+1" і "Сніданок. Вихідний".

Читайте також: Італійська запіканка з баклажанів: рецепт від Андрія Величка

Повʼязані теми:

Наступна публікація