Це ідеальна гаряча закуска до будь-якого столу.
Існує безліч способів приготування баклажанів. Я вже розповідав, як заготовити смажені баклажани на зиму. Цього разу я вирішив зробити божественні запечені баклажани з неймовірним ароматним грибним соусом бешамель. Це ідеальна гаряча закуска до будь-якого столу.
Час підготовки - 60 хвилин.
Час приготування - 25 хвилин.
Інгредієнти:
баклажан (середній) - 2 шт .;
копчена паприка - 1 ч. л .;
часник - 2-3 зубчики;
соняшникова олія - 2 ст. л .;
вершкове масло - 50 г;
борошно - 50 г;
білі гриби (сухі) - 40 г;
вода - 1 л;
сіль за смаком.
Приготування:
Баклажани (2 шт.) Помийте, зріжте кінчики з двох боків і наріжте брусочками по 8-10 см. Викладіть брусочки баклажанів на деко, застелене пергаментом, посоліть за смаком, посипте 1 ч. л. копченої паприки і збризніть 2 ст. л. соняшникової олії. Додайте 2-3 розчавлених зубчики часнику або натріть його на дрібній тертушці. Запікайте в духовці за температури 180 градусів протягом 20-25 хвилин до м'якості баклажанів.
Паралельно приготуйте соус бешамель на відварі з білих грибів. Для основи соусу вимочіть 40 г сухих білих грибів в холодній воді протягом години.
Потім відваріть гриби в 1 літрі води протягом 30 хвилин. Процідіть бульйон. А відварені гриби можете використовувати на свій розсуд. Або ж дрібно порубайте їх і потім додайте в уже готовий соус.
У сотейнику розтопіть 50 г вершкового масла і додайте 50 г борошна. Добре перемішайте лопаткою до отримання масляної крихти.
Тонкою цівкою введіть в сотейник 400 мл грибного бульйону і добре перемішайте виделкою або вінчиком. Додайте сіль за смаком.
Під час постійного помішування доведіть соус до бажаної консистенції. Подавайте запечені баклажани ще теплими, поливши їх соусом.
Корисна порада
Соус бешамель, який у вас залишиться, ви можете перекласти в герметичну ємність і зберігати в холодильнику протягом чотирьох днів. Його можна використовувати під час подавання відварних або смажених овочів, м'яса і риби. Щоб освіжити соус, досить додати до нього трохи води і довести до кипіння на середньому вогні, періодично перемішуючи.
Готувати - це просто!
Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі програми "Сніданок з 1+1" і "Сніданок. Вихідний".
Читайте також: Італійська запіканка з баклажанів: рецепт від Андрія Величка