Це дуже зворушливо: гурт з Ісландії висловив свою підтримку Україні на "Євробаченні"

Дата публікації
Перегляди
6348
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Це дуже зворушливо: гурт з Ісландії висловив свою підтримку Україні на "Євробаченні"

Фото: Associated Press

Від початку повномасштабної війни підтримку нашій країні висловили артисти з багатьох країн, проте вчора, 10 травня, на головному музичному шоу Європи колектив з Ісландії зробив це дуже зворушливо.

10 травня відбувся перший півфінал пісенного конкурсу "Євробачення-2022", участь у якому взяли представники 17 країн. Багато хто з учасників підтримував нашу країну, з'явившись на конкурсі з синьо-жовтим прапором, однак особливо відзначилися представники Ісландії — колектив Systur.

За словами коментатора шоу Тимура Мірошниченка, наприкінці генеральної репетиції дівчата крикнули зі сцени Stand With Ukraine!, але в результаті їх попросили так більше не робити, оскільки глядачі могли подумати, що артистки агітують глядачів голосувати за Україну.

Тому свою підтримку колектив вирішив показати іншим чином – одна з учасниць Systur наклеїла на руку дві смужки – синю та жовту, які символізували прапор України.

Також у день виступу у прямому ефірі гурт опублікував послання на своїй сторінці в Instagram, запостивши наш прапор, емоджі у вигляді рук, складених у серце, а також напис "Це серце для тебе, Україно".

Тож схоже, що фінал виступу, де дівчата склали руки в серце над головою, також був адресований нам. Це було дуже зворушливо.

Днем раніше одна з учасниць колективу Systur з'явилася на відкритті "Євробачення" з прапором нашої країни.

Також вони переспівали вже легендарну "Стефанію" гурту Kalush Orchestra і сказали: "Ми любимо вас і ми не забули".

До речі, гурт Systur – це насправді сімейна справа, оскільки всі учасниці колективу – рідні сестри. Дівчат звати Сігрідур, Елізабет та Елін Ейторсдоттир, свою творчу кар'єру вони розпочали 2011 року у складі гурту Sísý Ey, названого на честь їхньої бабусі. Але музика завжди була в їхньому житті, оскільки їхні батьки – відомі музиканти: мати – співачка Еллен Крістьансдоттір, а батько – композитор та клавішник Ейтор Гуннарссон із гурту Mezzoforte. Окрім музики, Сігрідур, Елізабет та Елін – активістки за права трансгендерів, особливо трансгендерних дітей, тому й на конкурсі неодноразово позували з прапором трансгендерів – блакитно рожевим.

У фіналі "Євробачення" дівчата виконали пісню Með Hækkandi Sól (Зі сходом сонця), а на барабанах їм грав рідний брат Ейтор.

Читайте також:

Гурт Kalush Orchestra запалив на італійській сцені півфіналу "Євробачення"

Гурт Kalush Orchestra запалив на італійській сцені півфіналу "Євробачення"

Повʼязані теми:

Наступна публікація