Елізабет Дебікі — нова принцеса Діана: що відомо про австралійську акторку

Елізабет Дебікі — нова принцеса Діана: що відомо про австралійську акторку

Елізабет Дебікі / Фото: Associated Press

У п'ятому сезоні серіалу "Корона" роль принцеси Діани зіграє австралійська акторка Елізабет Дебікі. Публіка з нетерпінням очікує виходу нового сезону на екрани, адже не терпиться подивитися, як нові герої зіграють свої ролі.

Сьогодні розповімо вам трохи про Елізабет Дебікі. Хто вона? Чим відома? І чому саме її вибрали на роль більш дорослої принцеси Діани? У попередньому сезоні цю роль грала 25-річна англійка Емма Корін.

Елізабет Дебікі народилася 24 серпня 1990 року, їй цього місяця виповниться 31 рік. Дівчина народилася в Парижі. Її батько поляк, а мати — австралійка ірландського походження. Її батьки були танцюристами, тому не дивно, що у віці 5 років Елізабет зацікавилася балетом і збиралася стати танцівницею. Кар'єрі балерини завадив високий зріст акторки — 190 см.

Елізабет Дебікі / Фото: Associated Press

Навчалася Дебікі у Вікторіанському коледжі мистецтв — школа мистецтв при Університеті Мельбурна в Австралії. У кіно дебютувала в австралійській комедії "Весільний розгром" (2011), зігравши невелику роль секретарки. Але завдяки саме цій роботі акторку помітив режисер Баз Лурман і запросив на проби майбутньої екранізації "Великого Гетсбі" до Лос-Анджелеса. У травні 2011 року було оголошено, що Елізабет Дебікі була затверджена на роль і буде грати Джордан Бейкер у фільмі "Великий Гетсбі", де знялася з Леонардо Ді Капріо, Кері Малліган, Тобі Магвайром і багатьма іншими зірками першої величини.

За цю роль Дебікі отримала премію Australian Academy of Cinema and Television Arts (AACTA) за "Найкращу жіночу роль другого плану".

Елізабет Дебікі / Фото: Associated Press

2013 року Дебікі грала в постановці Сіднейської театральної трупи за п'єсою Жана Жене "Служниці" з Кейт Бланшетт в головній ролі і Ізабель Юппер. За гру Елізабет отримала нагороду, як найкраща новаторка на церемонії вручення премії Sydney Theatre Awards.

Також Дебікі знялася в австралійській короткометражці Gödel Incomplete і з'явилася в ролі запрошеної зірки в третьому сезоні австралійського телесеріалу "Рейк". Кар'єра акторки набирала обертів і вже 2014 року Елізабет знялася в екранізації Гая Річі The Man from UNCLE, зіграла в екранізації "Макбета" і в біографічному пригодницькому фільмі "Еверест". Ще Елізабет Дебікі отримала другорядну роль у фільмі студії Marvel "Вартові Галактики-2" і потрапила до акторського складу фільму Люка Бессона "Валеріан і місто тисячі планет", де зіграла роль імператора Хабана-Лімая.

Елізабет Дебікі / Фото: Associated Press

Акторка ставила перед собою все нове мету і не зменшувала обертів. За 2018 рік вона знялася в п'яти фільмах. Найбільш захопиві відгуки за всю свою кар'єру Дебікі отримала після екранізації драматичної стрічки "Вдови". Тоді багато критиків заявило, що були під враженням від того, як акторці вдалося виділитися серед великого акторського складу. Ще Елізабет зіграла в історичній мелодрамі "Віта і Вірджинія", гучному фільмі "Аргумент" режисера Крістофера Нолана і стрічці "Кролик Пітер 2".

Елізабет Дебікі / Фото: Associated Press

Кар'єра у акторки розпочалася дуже стрімко, але вона і не збиралася здавати обертів. У своїх інтерв'ю Елізабет каже, що їй цікаві нові виклики. А роль принцеси Уельської, якраз і є черговим новим викликом для австралійки. В одному зі своїх інтерв'ю Дебікі сказала: "Дух леді Ді, її слова і дії продовжують жити. Для мене велика честь стати частиною цього проєкту. Він зачепив мене від найпершого епізоду".

Елізабет Дебікі / Фото: Associated Press

Знімання п'ятого сезону серіалу "Корона" вже розпочалися. Ми показували вам кілька фотографій за участю Імельди Стонтон, яка грає королеву Єлизавету II. Елізабет Дебікі вже також з'являлася на знімальному майданчику, і, як кажуть очевидці, її перевтілення в принцесу Діану просто неймовірне. Принца Чарльза зіграє Домінік Вест.

У п'ятому сезоні глядачам розкажуть про найдраматичніший період для британської королівської сім'ї - про 90-ті роки. Десятиліття від 90-х до 2000-і називають похмурим для королеви і її родини. Саме в цей час сталися три розлучення дітей королеви Єлизавети II, 1992 року горів Віндзорський замок — одна з резиденцій королеви, де монархиня живе зараз. Завершується період трагічною смертю принцеси Діани 1997 року.

Читайте також: До ювілею принцеси Уельської: хто грав Діану в кіно

Повʼязані теми:

Наступна публікація