Напередодні світлого свята Великодня артистка поділилася одним із свої улюблених рецептів паски.
Катерина Бужинська – справжня господиня. Вона має чимало рецептів смачних пасок. Одним з них вона поділилася з Леді.ТСН.ua.
Катерина приготувала паску з апельсиновою цедрою та шоколадом. Прикрашала її зіркова мама разом зі своїми дітьми – Катеринкою і Дмитриком.
Інгредієнти (з розрахунку на 2 пасочки в діаметрі 13 см):
молоко – 150 мл
цукор – 100 г
свіжі дріжджі – 20 г
яйця – 3 шт.
вершкове масло – 80 г
апельсин – 2 шт.
шоколад (чорний і білий)
борошно – 350-400 г
ванілін.
Приготування
1.Підготувати свіжі дріжджі, додати цукор, трішки теплого молока, розмішати. Додати 2 ст. ложки борошна, розмішати. Накрити і поставити в тепле місце на 20-25 хвилин.
2.Потерти апельсин, зробити цедру та вичавити сік з половини апельсину. Для тіста 50 мл соку.
3.Беремо 2 яйця, додаємо цукор, ванілін, масло вершкове (кімнатної температури). Розтерти. Додаємо цедру, молоко, апельсиновий сік. Розмішати.
4. Додаємо дріжджі та борошно. Вимішувати 2 хв лопаткою, накрити і поставити в тепле місце на 1 годину.
5.Чорний шоколад порізати маленькими шматочками. Додати шоколад в тісто, розмішати.
6.Змазати руки олією і розділити тісто на 2 пасочки. Округлити форму тіста. У попередньо змазану олією форму викласти тісто, накрити і дати постояти 30-40 хв.
7.У заздалегідь розігріту на 170 градусів духовку відправляємо наші пасочки на 40-45 хвилин, перевіряємо на готовність дерев'яною шпажкою.
8.Прикрашаємо готові пасочки розтопленим на водяній бані білим шоколадом, цукатами, горішками різних видів. Смачного!
Читайте також рецепти смачних пасок від Валентини Хамайко, Марічки Падалко, Марії Бурмаки.