Сирні кульки з дитинства за маминим рецептом

Сирні кульки з дитинства за маминим рецептом

Творожные шарики / Фото: фото: Bene Gusto

Це були найжаданіші ласощі для тих, хто народився в кінці минулого століття.

Фастфуд існував ще за радянських часів. Тоді не було картоплі фрі та курячих крилець, проте наші мами готували з доступних продуктів сирні кульки у фритюрі. Це були найжаданіші ласощі для тих, хто народився в кінці минулого століття. Сьогодня хочу пригадати рецепт з дитинства та показати, як сирні кульки готували у нас вдома.

Інгредієнти:

1 яйце;

300 г сиру;

100 г борошна;

2 ст.л. цукру;

1 ч.л ванільного цукру;

1/2 ч.л. соди;

дрібка солі;

300 мл рафінованої рослинної олії.

Час приготування: 30 хвилин

Приготування покроково:

1. У мисці змішуємо сир, цукор, борошно, ванільний цукор та сіль. Вбиваємо яйце й додаємо соду. Гасити соду оцтом не потрібно, цю функцію виконає яйце і не доведеться додавати зайву кислоту. Замішуємо круте, але липке тісто.

2. З готової сирної маси формуємо кульки діаметром півтора-два сантиметри. Обвалюємо їх у борошні.

3. У каструлі з товстим дном підігріваємо рафіновану рослинну олію. Я використовую сотейник діаметром 16 сантиметрів, для цього достатньо 300 мл олії. Обсмажуємо кульки у фритюрі до золотистого кольору. Періодично перевертаємо, щоб вони рівномірно пропеклися. Викладаємо на серветку, щоб прибрати надлишок олії. Готові сирні кульки посипаємо цукровою пудрою.

Відеоверсія приготування:

Смачного!

Більше рецептів шукайте на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com

Читайте також: Голландський млинець - швидкий сніданок для всієї родини

Повʼязані теми:

Наступна публікація