Український бренд створив костюми для Катерини Кухар і Олександра Стоянова

Український бренд створив костюми для Катерини Кухар і Олександра Стоянова

Катерина Кухар/Пресслужба

Дует моди і балетного мистецтва можна буде побачити вже цієї осені - у листопадовому турі балетної пари містами України з виставою "Кармен-сюїта".

Після успішної роботи над костюмами до балету "Лускунчик" у 2017 році, дизайнер бренду GUDU Лаша Мдінарадзе створив костюми тютюнниці Кармен і тореадора Еськамільо для Катерини Кухар і Олександра Стоянова.

Катерина Кухар: "Між нами вже є зв'язок і беззастережне довір'я. Лаша знає, що ми хочемо і як зробити це найкращим чином, адже за освітою він художник з костюмів, а сцена для нього - це можливість зробити щось творче, не думаючи про продажі і цифри. Мені лише варто його направити і звернути увагу на технічні нюанси, пов'язані з певними рухами, які ми будемо робити в цих костюмах".

Катерина Кухар та Олександр Стоянов/Пресслужба
Катерина Кухар/Пресслужба

Олександр Стоянов: "Лаша приділяє особливу увагу поєднанню жіночого і чоловічого костюмів між собою, так було з образами до балету "Лускунчик", де червоний бант на пачці Каті поєднувався з моїм мундиром, так зараз костюми поєднуються в спектаклі "Кармен-сюїта". На сцені це дуже об'єднує дует і надає особливого стилю, глядачі завжди це відзначають".

Олександр Стоянов/Пресслужба

Лаша Мдінарадзе: "Під час роботи над цими костюмами я, звичайно ж, відштовхувався від змісту балету. Іспанська тематика сильна сама собою і має чіткі асоціації, з якими мені і потрібно було працювати. Тут і характерні для фламенко лінії, і канонічне поєднання червоного та чорного відтінків. Але при цьому кожну секунду мені потрібно було думати про те, що в цих образах люди будуть танцювати, а значить нічого не повинно обмежувати їхні рухи. Балетні костюми повинні бути максимально гладкими, щоб за підтримки партнеру нічого не заважало, особливо в зоні талії, тому весь декор в основному розташовують безпосередньо на пачці і в зоні декольте".

Олександр Стоянов/Пресслужба
Катерина Кухар/Пресслужба

Читайте також: У красивій сукні і з квітами у волоссі: стильна Катерина Кухар виконала пісню Ірини Білик

Повʼязані теми:

Наступна публікація