Вінегрет з козячим сиром: рецепт від Євгена Клопотенка

Вінегрет з козячим сиром: рецепт від Євгена Клопотенка

Вінегрет з козячим сиром / Фото: klopotenko.com

Рецептів вінегрету безліч. Я зустрічав варіанти з квасолею, свіжою та квашеною капустою і навіть рибою.

Тому сьогодні я вирішив трішечки видозмінити рецепт класичного вінегрету. Я спробував об'єднати традиційні для цього салату овочі з найніжнішим м'яким козячим сиром. Вийшов просто божественний смак!

Час підготовки - 2 години

Час приготування - 20 хвилин

Інгредієнти:

  • буряк (середній) - 2 шт.
  • морква (невелика) - 2 шт.
  • солоний огірок (невеликий) - 2 шт.
  • червона цибуля - ½ шт.
  • козячий сир (м'який) - 100 г
  • картопля (середня) - 2-3 шт.
  • олія (ароматна) - 3-4 ст. л.
  • петрушка - 3-4 гілочки
  • сіль і перець - за смаком

Приготування:

1. Буряк (2 шт.) Добре помийте і відваріть до готовності. Але я раджу вам все ж запекти його. Так смак буряка розкриється набагато краще, буде приємнішим і насиченішим. Якщо вирішили запікати, то загорніть буряк у фольгу і зробіть проколи в декількох місцях. Насипте в ємність для запікання товстий шар солі і зверху викладіть буряк у фользі, так він запечеться рівномірно. Запікайте буряки за температури 180 градусів 1-1,5 години залежно від розміру буряка.

2. Моркву (2 шт.) і картоплю (2-3 шт.) теж відваріть або запечіть до готовності. Якщо будете запікати овочі у фользі разом з буряком, то зверніть увагу, що картопля і морква готуються швидше, приблизно 30-40 хвилин. Так що їх потрібно буде дістати з духовки раніше, ніж буряк.

3. Коли овочі будуть готові, дайте їм охолонути, а потім наріжте великими кубиками. Намагайтеся, щоб розмір кубиків був приблизно однаковим, так смак страви буде більш збалансованим.

4. Солоні огірки (2 шт.) Наріжте приблизно такими ж кубиками, як і інші овочі. Червону цибулю (½ шт.) наріжте тонкими півкільцями.

5. Змішайте в мисці готові інгредієнти, додайте 3-4 ст. л. ароматної олії, посоліть і поперчіть за смаком і відправте до холодильника на 30 хвилин, щоб вінегрет настоявся.

6. Під час подаваня додайте у вінегрет м'який козячий сир (100 г) і подрібнене листя петрушки (3-4 гілочки). Замість козячого сиру можна використовувати бринзу або зовсім відмовитися від нього, але я все ж рекомендую приготувати саме з ним. Виходить зовсім новий ніжний смак.

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі програми "Сніданок з 1+1" і "Сніданок. Вихідний" та розділі "Кухня".

Читайте також: Вінегрет з авокадо: рецепт від Євгена Клопотенка

Повʼязані теми:

Наступна публікація