П'ять безнадійно застарілих правил першого побачення

П'ять безнадійно застарілих правил першого побачення

Фото: www.credits

У кожної форми спілкування людей є свої правила, і побачення у цьому сенсі – не виняток. Правда, в наш час, вони постійно змінюються, і те, що вчора здавалося логічним, а тому непорушним, сьогодні таким вже не є. За останні роки змінилися правила побачень, і тому багато з них канули в минуле.

Перший поцілунок

Правило не цілуватися на першому побаченні, що існувало ще кілька років тому, і якого дотримувалися всі поважаючі себе дівчата, у наш час зазнало серйозних змін – у всякому разі, воно вже не є таким непорушним. Поцілунок відіграє не останню роль у прийнятті важливого рішення – йти на друге побачення з цією людиною чи ні, адже якщо фізичний контакт з якоїсь причини виявиться вам неприємним, наступних зустрічей просто не буде. Тож не варто зображати з себе тургенєвську панночку, що притримується застарілих принципів, на шкоду собі і своєму новому знайомому.

Право на перший секс

Все вищесказане повною мірою належить і до можливості – точніше, неможливості – сексу на першому побаченні: на кінець двох десятиліть XXI століття така заборона виглядає як мінімум смішно. Дорослі люди, не спираючись на придумані кимось правила, мають повне право самі вирішувати, коли їм займатися сексом, а коли – ні. Так що сміливо робіть це на будь-якому, зокрема і на першому побаченні, оскільки черговість тут не має ніякого значення.

Кому робити перший крок?

Ще одне правило, від якого варто відмовитися, звучить так: після побачення дівчина ні в якому разі не повинна робити перший крок. Як би не було важко, тримайся і чекай його дзвінка. Ні до чого хорошого таке нервове очікування, під час якого доводилося годинами, а то й днями гіпнотизувати телефон, заклинаючи його вибухнути дзвінком, зрозуміло, не призводило. Сьогодні будь-партнер – як чоловік, так і жінка – може телефонувати іншому тоді, коли йому хочеться, а не тоді, коли належить.

"Офіціанте, рахунок!"

Не менш важливе – ніж всі попередні – питання стосується оплати за рахунком: хто повинен це робити? Ще кілька років тому відповідь на нього звучала однозначно: звичайно ж, чоловік. Але в наш час під впливом соціальних причин воно втратило свою категоричність – можливо, справа ще не дійшла до того, щоб повністю покладати оплату на жінку, але розділити її з чоловіком вона цілком може. Зрозуміло, це правило не поширюється на всіх: якщо її не ображає той факт, що за неї заплатить її новий знайомий, і вона не побачить у цьому зазіхання на свої права жінки і людини, то все може залишатися по-старому, коли кавалер платить за даму.

"Справжня леді їсть мало – як пташка"

Пам'ятається, няня героїні роману Маргарет Мітчелл, Скарлетт О'гара, наставляла свою вихованку: "Справжня леді їсть мало – як пташка". Багато панянок досі вважають, що подібну "помірність в їжі доречно демонструвати на початковому етапі знайомства – тобто, під час перших побачень. До радості панянок з хорошим апетитом потрібно визнати: і це правило безнадійно застаріло. Звичайно, тим, хто звик обмежуватися під час обіду листком салату, то не варто зраджувати собі і об'їдатися. Однак, якщо ви любите смачно поїсти, маєте повне право отримати задоволення, не зображуючи Дюймовочку, яка живиться росою і пилком польових квітів.

Олександра Волошина

За допомогу у розкритті теми дякуємо психологу Марині Єлисєєвій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація