Про що варто запитати рекрутера на співбесіді

Про що варто запитати рекрутера на співбесіді

Фото: Credits

Претендентам обов'язково варто ставити запитання, адже співбесіда — це двостороння комунікація, а не допит.

Під час співбесіди кандидати іноді соромляться чи забувають розпитати рекрутера про компанію, вважаючи, що загальної інформації про неї та вимог до кандидата, описаних у вакансії, їм цілком вистачить для прийняття рішення. Іноді пошуковувачі ставлять запитання, проте більшість із них — не зовсім те, що було б суттєвим і допомогло б прийняти рішення про роботу. На думку Аліси Лаговської, керівниці відділу рекрутингу міжнародного сайту з пошуку роботи Jooble, шукачам обов'язково варто ставити запитання, адже співбесіда — це двостороння комунікація, а не допит кандидата щодо відповідності посаді.

Про що ж варто запитувати рекрутера? Ось декілька порад:

Яким ви бачите ідеального кандидата на цю позицію? Якими навичками та персональними якостями він повинен володіти?

За допомогою цього питання ви зможете дізнатися, наскільки ваші знання, досвід і персональні якості відповідають очікуванням роботодавця. Це також нагода озвучити те, що ви могли забути — у переліку якостей, які назве рекрутер, ви можете почути ті, якими володієте, але не сказали під час інтерв'ю. Тому скористайтеся цим моментом і зверніть на них увагу.

Що особисто вам подобається найбільше в компанії? Як давно ви тут працюєте?

Це питання може змусити задуматися вашого співрозмовника. Проводячи співбесіди, я неодноразово на нього відповідала, і це було корисно не тільки для кандидата, а й для мене, адже я вкотре задумувалась про те, чому я люблю місце, в якому працюю. Тому відповідь на це питання допоможе вам ще більше дізнатися про плюси роботи в компанії та її корпоративну культуру.

Можливо, відповідь допоможе вам зрозуміти, що це — зовсім не те, що ви шукаєте, або навпаки — що це компанія вашої мрії. Якщо ж співрозмовник надовго задумався і не знає, що відповісти, вам також раджу подумати чому так сталося, що людині нічого сказати.

Яких результатів ви очікуєте від фахівця на цій посаді та за який період? 

Чітке розуміння обома сторонами конкретних результатів, яких від співробітника чекатиме роботодавець, як буде їх оцінювати та за який період часу очікується їхнє досягнення, значно полегшить комунікацію в майбутньому.

Які співробітники досягають у вас успіху? Які саме якості важливі для хорошої роботи та  просування в компанії? 

Ставлячи це питання, ви показуєте роботодавцю своє бажання розвиватися та те, що вас хвилює ваше майбутнє в компанії. Крім цього, відповідь рекрутера допоможете вам зрозуміти, наскільки ця посада підходить вам.

Які плани розвитку у компанії на найближчі кілька років? Як людина, яка працює/працюватиме на цій посаді, може допомогти компанії досягти бажаного результату?

Це питання — демонстрація роботодавцю вашої зацікавленості та бажання бути причетним до розвитку компанії, а також того, що ви плануєте залишитися в компанії надовго.

Як часто співробітники працюють понаднормово?

Попри те, що робота — це велика частина життя, все ж вона є частиною. І відповідь рекрутера на це питання буде показовою, адже ви розумітимете політику компанії щодо перепрацювань і зможете прийняти зважене рішення. До того ж, для когось кар'єра є пріоритетом, тому понаднормові години в офісі — не проблема, а для когось, навпаки, критично важливо виходити з офісу вчасно через особисті обставини.

Як часто працівники можуть брати відпустки? Чи оплачувані вони?

Не думаю, що таке питання сприймається як дзвінок до того, що ви часто ходите у відпустки. Проте всім вони іноді потрібні, тому варто уточнити цей момент, аби він не став для вас неприємним сюрпризом. Різні роботодавці можуть по-різному нараховувати відпустки, скажімо - календарними або ж робочими днями, залежно від умов вашого робочого контракту.

Чи пропонує компанія співробітникам соцпакет? Що конкретно до нього входить?

Соцпакет пропонують не у всіх компаніях, і, до того ж, він може суттєво відрізнятись. Тому, вирішуючи, від якої з компаній приймати пропозицію про роботу, зважайте і на соцпакет, адже так речі, як харчування в офісі, компенсація проїзду на роботу, абонемент в спортзал чи можливість отримати від роботодавця безвідсоткову фінансову допомогу у разі потреби, іноді мають більше значення, ніж рівень зарплати.

Які умови розірвання робочого контракту?

Аліса Лаговська

Навіть якщо ви в захваті від потенційного нового робочого місця, умов та команди, і плануєте пропрацювати у компанії багато років, все ж варто врахувати можливість того, що через деякий час вам зроблять цікавішу пропозицію, або ж ви будете змушені звільнитись за інших причин. Тому краще відразу запитати у рекрутера термін дії робочого контракту та умови його подовження, а також умови розірвання — фінансові зобов'язання обох сторін, термін, що вам необхідно буде відпрацювати, якщо потрібно, тощо.

Чому компанія шукає співробітника на цю посаду?

Ця інформація може бути дуже цінною для вас, оскільки розкаже, чи ви займаєте декретне місце (тоді варто уточнити, на який період вас наймають), чи ваш попередник звільнився сам (і чому), його звільнили (теж чому), або ж він пішов на підвищення (а це означає, що ви теж із часом зможете просунутись кар'єрними сходами), тощо.

Читайте також: Типові запитання на співбесіді: навіщо рекрутери їх ставлять та як відповідати

Повʼязані теми:

Наступна публікація