Чому вас не запросили на друге побачення: 5 вагомих причин

Чому вас не запросили на друге побачення: 5 вагомих причин

Фото: www.credits

Ви познайомилися з симпатичним хлопцем, він запросив вас на побачення, ви непогано провели час, розраховували на продовження, але ваш новий друг кудись зник. Він не телефонує сам, не відповідає, коли ви телефонуєте йому або, ще гірше, його телефон вимкнений. Від цього моменту ви думаєте тільки про одне: що сталося? Ви щось не так сказали? Або він щось не те подумав? Чому вам знову не пощастило?! Відповідей може бути декілька, і їх, до речі, не так багато, як може здаватися на перший погляд.

Ви йому не сподобалися

Незважаючи на те, що все, як вам здалося, минуло на вищому рівні, і ваш візаві був чарівний, галантний і дотепний, ви не припали йому до душі. Звичайно, це неприємно усвідомлювати, але краще прийняти неприємну правду і пережити її, ніж безмежно мучитися невіданням, з'ясовуючи, чому він більше не хоче вас бачити. Зрештою, ви ж теж вибірково ставитеся до нових знайомих і не закохуєтеся у всіх підряд, чому ж іншій людині відмовляєте в цьому праві? Зрозуміло, такий висновок зачіпає самолюбство, але, можливо, варто подивитися на ситуацію з іншого боку: найімовірніше, він – не ваша людина, а це означає, що його потрібно з легкою душею відпустити – свого ви ще обов'язково зустрінете.

Ви були з ним занадто відверті

Перше побачення з хлопцем не передбачає надто відвертих розмов про ваше життя до зустрічі з ним – особливо, це стосується стосунків. Якщо ви весь вечір теревенили, розповідаючи новому знайомому, який ще дуже мало знає про те, яким страшенним негідником був ваш колишній, то, по-перше, неабияк його втомили. А, по-друге, дали йому привід для справедливого припущення: після розставання з ним ви будете говорити те саме, але вже про нього – і навряд чи йому це сподобалося.

Зустріч затяглася

Можливо, під час зустрічі ви встигли набриднути вашому візаві, тому що ваша зустріч тривала надто довго, і ви ніяк не хотіли його відпускати. Психологи, що спеціалізуються на стосунках, вважають, що перше побачення має тривати не більше двох годин. Більш тривале спілкування може призвести до перенасичення – і, як наслідок – невдоволення одне одним, не варто до цього доводити.

До речі, ви ніколи не замислювалися, чому принц з казки так переживав через зникнення Попелюшки, що кинувсяна її пошуки? Той факт, що вона йому сподобалася, сумніву не підлягає, але є й ще одна причина: дівчина не встигла йому набриднути. Якщо перервати побачення в самому його розпалі, чоловік буде сподіватися на продовження і обов'язково подзвонить знову.

Ви продемонстрували погане виховання

Цілком ймовірно, що під час побачення ви продемонстрували погане виховання. Наприклад, запізнилися, не попередили про це, а коли нарешті приїхали, і не подумали перепросити. Напевно, ви десь чули, що жінка повинна запізнюватися, але в наш час це правило застаріло – запізнення без поважної причини нікому не робить честі, і дівчатам – зокрема. Якщо ж причина була поважною, то чому ви не попередили про запізнення чоловіка, який на вас чекав? У наш час, коли мобільний телефон є навіть у безхатченків, зробити це зовсім не важко.

Ще одна модель поведінки, яка могла образити вашого співрозмовника – ваша зосередженість на телефоні, в якому ви сиділи в інтернеті, відповідали на дзвінки та СМС-повідомлення. Навіть якщо вам було відверто нудно з людиною, яка запросила вас на побачення, правила хорошого тону вимагають приділити їй увагу, ви ж усіма способами демонстрували співрозмовнику свою зневагу.

Він погано вихований

Не варто відхиляти і зворотний варіант – погано виховані не ви, а він. І те, що він не подзвонив вам хоча б для того, щоб сказати, що другого побачення не буде, свідчить про те, що про правила елементарної ввічливості він не має жодного уявлення. Почавши спілкуватися, ви на собі відчуєте всі "принади" його невихованості і нетактовності. Замість того, щоб хвилюватися через його зникнення, варто задуматися: чи потрібен вам такий бойфренд?

За допомогу у розкритті теми дякуємо психологу Марині Єлисєєвій.

Олександра Волошина

 

Стаття з добірки новин:
Поради психолога
Наступна публікація