Увійти двічі до однієї річки: чи варто повертатися до колишнього

Увійти двічі до однієї річки: чи варто повертатися до колишнього

Фото: www.credits

Чому не можна двічі увійти до однієї річки і чому не варто знову відновлювати стосунки з тим, з ким одного разу вже довелося розійтися?

Чому ви розійшлися?

Перш ніж вирішити, повертатися до свого колишнього чи ні, згадайте, чому, власне, ви розійшлися. Пам'ять покірно розгорне перед вами картину ваших стосунків – від їх початку і до фіналу. Напевно, незалежно від того, чи перебували ви в офіційних стосунках або жили в цивільному шлюбі, там буде і медовий місяць, коли ви насолоджувалися спілкуванням і не помічали недоліків одне одного, і перші сварки, що закінчуються бурхливими примиреннями, і серйозні конфлікти, і, нарешті, розуміння, що далі жити разом немає ніякої можливості. Сьогодні ви готові миритися з протиріччями, які свого часу довели вас до розриву, або вам тільки здається, що ви переосмислили багато і тепер не будете звертати на них уваги?

Найімовірніше, спочатку вам вдасться якийсь час протриматися на спогадах про пережиті разом хороші моменти, але рано чи пізно ви повернетеся до розбіжностей, які розвели вас в різні боки. До того ж цього разу ваше роздратування щодо колишнього зросте в рази, оскільки на минулі конфлікти накладуться нові,як наслідок, невдоволення буде наростати, немов снігова куля. В такому випадку нове розставання неминуче, і воно виявиться більш драматичним і болісним, ніж попереднє.

Люди не змінюються

Варто пам'ятати і про те, що люди змінюються неохоче, тому їх вдосконалення – якщо, звісно, воно взагалі можливе – охоплює досить багато часу. Навряд чи за ті місяці або роки, прожиті окремо, ваш колишній настільки сильно змінився на краще, що ви зможете без роздратування перебувати поруч з ним. Найімовірніше, спільне життя дуже швидко почне вас дратувати, і ви дуже пошкодуєте про те, що вирішили зійтися зі своїм колишнім.

Любов чи самотність?

Проаналізуйте причини свого рішення: що в вас говорить – любов до цієї людини, яка так і не минула, незважаючи на розставання, або самотність, що заважає вам жити повноцінно? Цілком можливо, що за період, що минув від часу розриву, ви так і не знайшли нікого, хто замінив би вам вашого колишнього, а жити без пари так і не навчилися. Пропозиція відновити стосунки від колишнього коханого, який, схоже, теж не знайшов вам гідної заміни, у такому разі може виявитися вельми доречною. "От і зустрілися дві самотності", які колись любили одне одного, тепер же намагаються відновити розірвані раніше стосунки.

Ось тільки стосунки, побудовані на такому хиткому і ненадійному фундаменті, як самотність, навряд чи витримають перевірку часом. Але, можливо, ваші почуття, хоч ви і пережили розставання, все ще не згасли, тоді можна – і треба – дати собі та своєму колишньому ще один шанс. Так, найчастіше двічі увійти до однієї річки неможливо, але з будь-якого правила – зокрема і з цього – є винятки, а раптом це саме ваш випадок?

За допомогу у розкритті теми дякуємо психологу Марині Єлисєєвій.

Олександра Волошина

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація