Чи шкодить чоловікові відмова в сексі

Чи шкодить чоловікові відмова в сексі

Фото: www.credits

Крім проблем з ерекцією у чоловіків бувають у житті й інші прикрості. Найчастіше вони пов'язані з відмовами в сексі. Але є серед представників сильної статі й ті, хто свідомо відмовляє собі в задоволенні. Чи шкодить те й інше чоловічому сексуальному здоров'ю, ми запитали лікаря-андролога, сексопатолога, доктора медичних наук, професора кафедри урології НМАПО ім. П. Л. Шупика Юрія Миколайовича Гурженка.

Психологічний аспект

Ще за часів 19 століття, коли люди танцювали парні танці (а, як відомо, парний танець є своєрідною прелюдією до статевої близькості), якщо жінка відмовилася танцювати з одним чоловіком, потім з другим, третій її вже не запросить, побоявшись відмови. Безумовно, чоловіка відмова в сексі ранить. Тестостерон – чоловічий статевий гормон – змушує чоловіка бути активним, шукати підхід до жінки, спокушати. При цьому, на жаль, немає такого приладу, який би показував, чи налаштована  вподобана жінка на секс саме з ним чи ні. Тому ініціативність чоловіка завжди ризикована, може спричинити неприємні наслідки, а саме – ображене чоловіче его. Особливо неприємна відмова, якщо вона робиться демонстративно, на людях. Але і в ситуації, коли дівчина йде в гості на ніч до молодика, а потім відмовляє, приємного мало. Тому що в цьому разі відмова для чоловіка взагалі нелогічна. Можуть бути неприємності. Вона, напевно, думає, що прийшла "в шахи грати"? Перш ніж кудись іти, необхідно подумати: "Навіщо?"

Фізіологічний аспект

Якщо чоловік хоче жінку, а вона йому відмовляє, то це не тільки б'є по чоловічому самолюбству. Збудження в цьому випадку не доходить до своєї завершальної стадії – еякуляції. Чи шкідлива чоловікові затримка еякуляції? Якщо регулярно чоловік придушує збудження, то застійні явища можливі. Однак природа на цей випадок придумала рішення, про яке йтиметься нижче.

Фото: Getty Images

Шляхи виходу з неприємної ситуації

Згадайте фразу головного героя фільму "Міміно": "Чоловіки не плачуть, чоловіки засмучуються". Не кожному дане вміння трансформувати сексуальне напруження, переводячи його в іншу "енергію" і використовуючи на якісь життєві цілі. Тому якщо чоловік захотів сексу з жінкою, а вона йому відмовила, то він, найімовірніше, знайде іншу, яка не відмовить. Якщо ж це з якоїсь причини становить проблему для чоловіка, напруга легко усувається за допомогою онанізму. У разі якщо чоловік відмовляє собі в самозадоволенні, природою передбачено полюції. Незадоволеному в сексі чоловіку може приснитися еротичний сон, який призведе до еякуляції. Тобто, як би там не було, зайве збудження обов'язково знайде вихід.

Свідома затримка еякуляції

Якщо чоловікові доводиться регулярно затримувати еякуляцію, щоб продовжити статевий акт, це також не завжди шкідливо для здоров'я. Навпаки, такого чоловіка жінки цінують. Є східні техніки, що маніфестують відмову від сім'явипорскування. Тобто, навчившись керувати своїми м'язами, він здатний отримати оргазм, але еякуляції при цьому не відбувається. Однак це дуже суперечливий момент. Хоча б тому, що фізіологією передбачено, що оргазм відбувається в той момент, коли сім'я виходить через насіннєвий горбок. Якщо ж воно не виливається назовні, значить, воно може потрапляти в сечовий міхур. Це ще часто відбувається після операції на передміхуровій залозі. Якщо ж робити це усвідомлено і регулярно (випускати насіння не назовні, а в сечовий міхур), то взагалі можна відівчитися кінчати так, як задумано природою.

Відмова від статевого життя

Нині існує рух антисексуалів, що пропагують відмову від сексуального задоволення взагалі. Чи це можливо? Дійсно, є теорія, що статевий потяг народить в молодій людині надлишок сил, енергію. Якщо він не живе статевим життям, сексуальну енергію можна перевести в іншу енергію. Наприклад, спорт, фізичну працю (згадайте, як у фільмі "Приборкання норовливого" герой Челентано рубав дрова). Але це теж не вийде робити постійно (згадайте про полюції). Якщо ж у чоловіка зовсім немає статевого потягу, це означає, що у нього недостатньо чоловічих статевих гормонів або надлишок жіночих. Не кажучи вже про те, що існують препарати (так звані антиандрогени), які блокують дії чоловічих статевих гормонів.

Безсмертний інстинкт

У людини існує три інстинкти: харчовий, інстинкт самозбереження і статевий інстинкт. Жоден з цих інстинктів вбити неможливо. Адже ми не можемо переключити увагу, якщо хочемо їсти. Також і зі статевим інстинктом. Навіть маленький паросточок пробиває асфальт, піднімає бетонну плиту, – така сила інстинкту розмноження. Тому, якщо є спокуса, кращий спосіб її подолання – віддатися їй. Багато великих людей були сексуально активними: Пушкін, Лермонтов, Толстой, Тургенєв, Бальзак. Тому що, загалом, Муза і є гормон, який виділяється під час погляду на красиву жінку і змушує творити.

Авдотья Розгуляєва

Повʼязані теми:

Наступна публікація