Наскільки безпечний анальний секс

Наскільки безпечний анальний секс

Фото: Credits

Наскільки безпечний і нешкідливий анальний секс, ми вирішили запитати у фахівців.

У сексолога, доцента кафедри психіатрії, сексології та медичної психології Національного медичного університету Георгія Селюкова ставлення до задоволення через "чорний хід" неоднозначне, навіть швидше негативне. Він взагалі вважає, що все неприродне (а такий вид сексу природним назвати важко) не йде на користь організму.

"Як у літературі, так і в моїй практиці, зустрічаються жінки з винятково анальним типом оргазму, – ділиться сексолог. – Тобто всі інші ерогенні стимуляції на них не діють. Є також жінки, які дуже натхненно ставляться до анальної стимуляції. Та це й логічно, тому що генітально-анальна зона у всіх тварин дуже чутлива і ерегована. І все ж 95-97% жінок вкрай негативно ставляться до анальної стимуляції. Водночас щонайменше 95% чоловіків хоча б раз хотіли це спробувати. З одного боку, в цьому є певний формат домінування, самоствердження. Але є й фізіологічні аспекти: сфінктер прямої кишки набагато потужніший, ніж піхви, тому відчуття у чоловіків під час анального сексу приємніші".

Георгій Селюков назвав кілька причин не практикувати анальний секс:

Слизова прямої кишки не пристосована до вторгнення, вона легко травмується. Жінки, які часто практикують анальні контакти, можуть постраждати фізично, аж до зіяння ануса (розслаблення сфінктера, внаслідок чого може бути нетримання калу) та випадіння прямої кишки.

Багато жінок і чоловіків не приділяють належної уваги гігієні під час анального сексу. Наприклад, чергують анальний і вагінальний контакти. При цьому різниця мікрофлор призводить до кольпітів у жінок. Та й чоловік може постраждати за незахищеного статевого акту.

Фото: Getty Images/Fotobank

Слизова оболонка прямої кишки надзвичайно вразлива, тому через анальний секс легко передаються ВІЛ-інфекція, сифіліс, генітальний герпес, папіломавірус, кандидози і т. д.

Багато чоловіків змушують своїх жінок поступитися, навіть якщо психологічно анальний секс для останніх неприйнятний і огидний. А це загрожує тим, що у жінки виникає неприйняття сексу взагалі, а також неприязне ставлення до партнера. Тобто, перш ніж практикувати анальний секс зі своєю партнеркою, задумайтеся, чи дійсно вона цього бажає так само, як і ви.

"Якщо обом партнерам подобається експериментувати, і вони реалізують свої фантазії на благо один одного, то за дотримання всіх гігієнічних умов і ритуалів нічого забороненого в цьому немає. Але якщо у одного з партнерів до цього виду отримання сексуального задоволення негативне ставлення, рано чи пізно така практика негативно позначиться і на їхніх сексуальних стосунках загалом".

Лікар-гінеколог Медичної мережі "Добробут" Наталія Ковальчук розповіла, чим може бути небезпечний анальний секс для жінки:

Смегма, що міститься на голівці статевого члена кожного чоловіка, є сильним канцерогеном саме для прямої кишки, і бар'єрні методи контрацепції тут малоефективні.

Постійна механічна травма нижніх відділів прямої кишки призводить до виникнення геморою, анальних тріщин, мікротравм слизової прямої кишки і анодерми (епітеліальної вистилки анального каналу).

Виникає ослаблення м'язів тазового дна, яке загрожує випаданням органів малого тазу, утворенням ректоцеле (патологічне випинання передньої стінки прямої кишки у бік піхви).

Найбільш лояльними до анального сексу виявилися майстри чоловічих і жіночих практик (імбілдинг, даоські сексуальні практики) Центру розвитку людини "Новий світ" Дмитро Чоповський та Ірина Каврига:

"У жінки в анальному отворі є так звана жіноча простата, стимуляція цієї точки може бути дуже приємною. Тому анальний секс може принести жінці величезне задоволення, якщо займатися цим правильно. Жінка при цьому може відчувати сильніші оргазми, ніж за звичайного статевого акту. Не кажучи вже про те, що деякі жінки взагалі з якихось причин втратили чутливість піхви, і анальний секс для них може стати альтернативним шляхом отримання насолоди.

Проблема в тому, що наші чоловіки найчастіше не вміють займатися анальним сексом. Часто вони егоїстичні в цьому сенсі, а це небезпечно для здоров'я жінки. Займаючись анальним сексом, чоловік повинен розуміти, що він робить і як, і ставитись до цього питання дуже делікатно".

Авдотья Розгуляєва

Наступна публікація