5 міст України, до яких потрібно поїхати цієї весни

5 міст України, до яких потрібно поїхати цієї весни

Проведіть вихідні, занурившись в захопливу подорож.

Весняні подорожі Україною — це прекрасна можливість перезарядитися, коли до літньої відпустки ще далеко, а відновити свій ресурс вже вкрай необхідно. Ми підготували для вас топ-5 красивих міст України, до яких хочеться поїхати на незабутній вікенд. Пакуйте валізи і одягайтеся тепліше — ми вирушаємо в незабутню подорож.

Яремче — перлина Прикарпаття

Це мальовниче місто називають найвідомішим кліматичним курортом Прикарпаття, туристичний центр Івано-Франківської області, центром зеленого туризму та активного відпочинку. Прогулянки на велосипедах весняним парком, горнятко  ароматного чаю в затишній кав'ярні і неймовірний краєвид гір — тут можна весело провести цілий тиждень.

Прогулянку Яремчим варто починати з центру міста. Фонтани, кам'яні скульптури, алеї — туристи почуваються тут затишно і комфортно. Місцеві жителі обожнюють влаштовувати співочі концерти на вулицях, тому ви маєте можливість насолодитися веселими мелодіями українських народних пісень.

В Яремчому можна побачити красиві церкви і монастирі. Вони вважаються окрасою міста. Через Яремче протікає річка Прут, шепіт якої подарує вашій душі спокій і відпочинок. Поруч з річкою розташувався колоритний сувенірний ринок. Серветки, скатертини, посуд, чашки, старовинний одяг — все це створює особливу атмосферу.

У Яремчому є так звана босонога стежка, якою всі охочі можуть походити без взуття. Маршрут короткий і нескладний. Його загальна довжина становить 800 м. Після того, як ви пройдете босоногу стежку, вирушайте до вольєра, де зможете познайомитися з милими тваринками.

Суми — затишні вулиці і найкращі смаколики

Це місто відоме своєю компактністю, а також значною кількістю туристів. Нудьгувати в Сумах не доведеться. Тут ви знайдете затишні вулички, і помпезні скульптури, і цікаві будівлі з малюнками стритарт.

Суми розташовані на перетині трьох річок і мають унікальну 300-річну історію і безліч легенд. У Сумах на вас чекає справжній солодкий рай, адже саме тут виробляють відомий тростянецький шоколад.

Сумщина подарує вам купу незабутніх пригод, яскравих вражень, нових друзів. Це унікальний регіон, де люди люблять катання на велосипедах, домашніх улюбленців і різноманітні смаколики.

Львів — столиця шоколаду і ароматної кави

Затишний і рідний — Львів ніколи не зможе набриднути. Львівська опера, старі готелі, романтичні кафе і величні скульптури - це місто зачаровує з першого погляду. Тут знаходиться душа України, її історична пам'ять і культура.

Почніть свою подорож Львовом з Площі Ринок, а потім завітайте на сусідню вулицю Проспект Свободи. Львів'яни вважають цю частину міста найбільш елегантною.

У Львові ви можете себе розважити абсолютно по-різному: поласувати смачним десертом в затишному кафе, прогулятися весняним парком, відвідати цікаву екскурсію або ж насолодитися переглядом театральної вистави.

Трускавець — місто з лікувальними властивостями

У Трускавці на вас чекає розслаблена і відпочиваюча атмосфера. Тут ніхто нікуди не поспішає — місцеві жителі вміють насолоджуватися весняними прогулянками містом.

У Трускавці працюють понад 100 санаторіїв і готелів, які допоможуть вам порелаксувати і забути про все на світі. Вранці люди люблять робити зарядку, займаються бігом і купаються в лікувальних водах. Такий оздоровчий відпочинок допоможе залишатися здоровим і повним енергії.

В нього закохуєшся з першого погляду — місто Чернівці

Українці часто називають Чернівці маленьким Парижем чи Прагою і вважають ідеальним місцем для весняних прогулянок. Навіть якщо ви тут вперше, то ні за що не заблукаєте, адже всі сім вулиць ведуть до центральної площі міста.

У Чернівцях ви маєте можливість прогулятись старовинними вулицями, відвідати Резиденцію митрополитів, поблукати містом і пролетіти над ним. Піца з гуцульським присмаком, неймовірні солодощі і чимало смачних рецептів — чернівецькі ресторани тішать своїх відвідувачів різноманітними смаколиками.

Дарія Андрійчук

Читайте також: Топ-7 місць сили в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація