5 цікавих фактів про користь та шкоду чіпсів

5 цікавих фактів про користь та шкоду чіпсів

Фото: gettyimages.com

Фудексперт Олексій Душка розповів, як вибрати якісні снеки.

Цього разу Олексій вирішив з'ясувати, як різні види снеків впливають на наше здоров'я.

Чіпси впливають на вашу вагу. Всім відомо, що надмірне споживання фастфуду може призвести до ожиріння. Кількість трансжирів у чіпсах невелика, проте, якщо вони виготовлені з неякісного масла, то їхнє вживання шкідливе. Крім того, відомо, що в сухариках кількість жирів менша, ніж у чіпсах.

Хочете їсти чіпси і не товстішати? Олексій Душка дізнався, що це можливо.

Все залежить від форми чіпсів. Обирайте снеки природної форми зі скибочок натуральної картоплі. В них міститься менша кількість картопляного порошку, а отже, менше крохмалю.

Чіпси впливають на розумову діяльність. Ми часто не можемо зрозуміти, чому нашим дітям так важко робити домашнє завдання після того, як вони з'їли трохи чіпсів.

Якщо ви заохочуєте свою дитину до навчання з допомогою пачки улюблених чіпсів, пам'ятайте, що після них у дітей може вже не залишитися енергії на виконання домашнього завдання.

Снеки здатні завдати шкоди смаковим рецепторам. Вибирати більш корисні чіпси слід за кольором. Чіпси із золотистою скоринкою містять у своєму складі акриламід. МОЗ радить споживати менше цієї речовини. Найбільше його міститься в темних чіпсах, картоплі фрі та сухариках. Звичайна капуста і більшість зелених овочів здатні зменшити кількість акриламіду в організмі.

Крім того, чіпси містять у своєму складі велику кількість солі. Якщо ви любите надто солоні або гострі смаки, то чіпси потрібно їсти не більше 25 г на добу, адже в іншому разі кількість солі в організмі перевищить норму.

Снеки мають обмежений термін придатності. Більшість людей переконані, що магазинні чіпси можуть жити вічно. Але навіть в герметично закритій упаковці чіпси псуються. Не слід купувати чіпси, яким більше 30 днів.

Справді корисні чіпси роблять з насіння льону.

 

Чіпси з насіння льону містять в своєму складі лише натуральні інгредієнти без шкідливих жирів і хімічних домішок. Їх готують з насіння льону та води. Суміш висушують під гарячим повітрям без обжарювання. Чіпси з льону не перетворюються на зайві кілограми, і їх можуть вживати абсолютно всі люди.

Читайте також: Рослинна молоко або тварина: що корисніше?

Повʼязані теми:

Наступна публікація