Лабіопластика: як проводиться пластика статевих губ, і в яких випадках вона потрібна

Лабіопластика: як проводиться пластика статевих губ, і в яких випадках вона потрібна

Фото: www.credits

Пластика статевих губ – це сучасний метод рішення інтимних проблем. Естетична медицина неабияк зробила крок вперед. Збільшення грудей, підтяжка живота або ліпосакція – процедури, якими вже нікого не здивуєш. А ось інтимна пластика статевих губ – порівняно нова процедура, але за популярністю не поступається маммопластиці.

Лабіопластика – особлива маніпуляція, яка включає зміну форми або корекцію статевих губ, як великих, так і малих. Сьогодні лабіопластика у жінок розглядається як ефективний метод поліпшення форми або функції жіночих статевих органів, зміцнення впевненості в собі, а також поліпшення якості життя.

Що таке лабіопластика – суть процедури

Хірургічна корекція зовнішньої форми статевих органів у жінок називається лабіопластикою. Це відносно сучасний хірургічний метод, який стає все більш популярним і знаходить все більше прихильників серед пацієнтів і лікарів.

Зменшення статевих губ, зване лабіопластикою являє собою невелику хірургічну процедуру, яка коригує зовнішній вигляд статевих губ і зовнішніх жіночих статевих органів. Корекція в основному включає хірургічне видалення зайвих тканин із внутрішніх або зовнішніх статевих губ, з метою їхнього зменшення, усунення асиметрії, нерівності і надання привабливого вигляду.

Асиметрія або гіпертрофія соромітних губ – проблема, з якою стикаються багато жінок у всьому світі. Згідно з дослідженням, проведеним американським товариством пластичних хірургів 2013 року, число жінок, які обрали процедури естетичної гінекології, майже подвоїлася порівняно з попереднім роком. Від моменту публікації цього звіту минуло сім років, але популярність лабіопластики так і не знизилася.

У яких випадках рекомендується пластика статевих губ

Багато жінок скаржаться, що вони незадоволені анатомічною будовою і зовнішнім виглядом своїх статевих губ. І часто такі скарги пов'язані не тільки з присутністю психологічного дискомфорту, але і з наявністю певних фізичних проблем. Нерідко такі буденні речі, як заняття спортом, інтимна близькість, відвідування пляжу і навіть носіння вузьких речей, стають недоступними. А в деяких випадках ця проблема може ускладнювати щоденну гігієну, що тягне за собою ризик розвитку інфекцій статевих органів.

Показанням до лабіопластики є гіпертрофовані, деформовані або асиметричні малі та великі статеві губи. Як правило, процедура проводиться хірургічним способом, під місцевою анестезією або за допомогою лазера – найсучаснішого методу корекції статевих губ.

Коли лабіопластика дійсно виправдана:

непривабливі і проблемні генетичні дефекти;

видима гіпертрофія або асиметрія статевих губ;

наявність фізичного дискомфорту (болісність під час занять спортом або статевого акту, труднощі з досягненням оргазму);

бажання поліпшити зовнішній вигляд статевих губ з естетичною метою, усунути психологічний дискомфорт;

бажання поліпшити якість сексуальних взаємин.

Перед виконанням процедури необхідно визначити реальний стан здоров'я жінки. Проведення лабіопластики повинно бути дійсно виправданим і необхідним. Також важливо визначити можливі протипоказання (тимчасові або постійні) до проведення маніпуляції.

Підготовка до лабіопластики

Насамперед необхідно записатися на консультацію до лікаря і детально обговорити всі нюанси проведення операції. Другим кроком стане з'ясування стану здоров'я і виявлення запальних, а також інфекційних процесів в організмі. За наявності захворювань інфекційно-запальної природи лікар призначить відповідну терапію, після якої стане можливим проведення процедури корекції статевих губ.

Стандартною підготовкою є здавання лабораторних аналізів, таких як розгорнуте дослідження крові та проходження ультразвукової діагностики (УЗД органів малого таза).

В день операції слід прийняти душ і провести депіляцію зони бікіні.

Як проводиться хірургічна пластика

Корекція статевих губ виконується найчастіше під місцевою анестезією, що робить її безболісною і комфортною. Виправлення асиметрії проводиться з використанням раніше обраної техніки (хірургічної або лазерної). Лабіопластика може поєднуватися з ліпосакцією лобкової зони або заповненням великих статевих губ жировою тканиною, раніше взятою з іншої частини тіла.

Якщо після процедури жінка почувається добре, вона може повернутися додому через дві години, але зазвичай рекомендується на ніч залишитися в клініці. Після проведення цієї маніпуляції і закінчення дії анестезії може з'явитися помірний біль, а в деяких випадках він може посилюватися. Про це обов'язково слід повідомити лікаря, який призначить знеболювальний препарат і вкаже його дозування.

Період відновлення

Протягом перших 7 днів важливо приділяти велику увагу інтимної гігієни (гігієнічні процедури слід проводити кілька разів на день). Після лабіопластики необхідно утримуватися від статевих контактів протягом 4-6 тижнів до повного загоєння післяопераційної рани.

Через сім днів необхідно повторно звернутися до лікаря і провести зняття швів у разі виконання класичної хірургії.

Важливо! Як і будь-який інший вид хірургічного втручання лабіопластика також не позбавлена ризиків розвитку ускладнень. Процедура може призвести до утворення рубців, спровокувати фантомні болі, розвиток інфекції або супроводжуватися тривалим і болісним загоєнням, яка залежить від індивідуальної регенераційної особливості кожного організму.

Читайте також: Навіщо і кому потрібна інтимна пластика

Наступна публікація