Як збільшити ймовірність народження дівчинки: популярні методи

Як збільшити ймовірність народження дівчинки: популярні методи

Фото: Credits

Майбутні батьки часом мріють про дівчинку і хочуть спланувати зачаття своєї доньки. Проте це не так просто, тому що стать дитини залежить від факторів, на які ми не можемо впливати. Незважаючи на це можна зустріти безліч методик і способів – як народних, так і наукових, що дозволяють збільшити шанс народження довгоочікуваної дівчинки. Давайте розглянемо найбільш популярні способи та їхню ефективність.

Дієта і стать дитини

Існує припущення, що раціон майбутньої мами може вплинути на народження дитини тієї чи тієї статі. Так, у меню жінки, яка хоче народити дочку, має бути більше солодких, ніж солоних продуктів, а також добавки на основі кальцію і магнію.

Дієта повинна починатися як мінімум за 6 тижнів до зачаття. Але будьте обережні, щоб не перестаратися: занадто тривале вживання солодкої їжі може негативно позначитися на здоров'ї, наприклад, викликати підвищення рівня цукру в крові. Рекомендується дотримуватися такого раціону харчування для збільшення шансів народження доньки:

Що їсти: молочні продукти, борошняні страви, пластівці, інжир, мигдаль, моркву, квасолю, цибулю, перець. Один раз на добу невелику кількість солодкого, наприклад, 50 грамів шоколаду або меду (можна замінити варенням, джемом).

Що пити: молоко, молочні коктейлі, какао, воду з низьким вмістом натрію.

Овуляція у плануванні доньки

Досить цікавий і популярний спосіб, іноді навіть рекомендується гінекологами. Суть методики полягає в тому, що сперматозоїди, що відповідають за зачаття хлопчика, відрізняються від тих, які відповідають за народження дівчинки. Перші менші і швидші, але менш стійкі і живуть менше, в той час як "жіночі" – більші, рухаються повільніше, але стійкіші до кислого середовища у піхві і тому можуть довше виживати в статевих шляхах. Це відкриття було зроблено американським лікарем гінекологом Ландрумом Б. Шеттлсом, тому цей метод також називають методом Шеттлса. Суть зачаття дівчинки за овуляторним методом полягає в статевому контакті в певний час менструального циклу.

Визначити відповідний момент можна, спостерігаючи за зміною піхвових виділень (вони стають прозорими, густішими і еластичнішими під час овуляції). Також можна вдатися до вимірювання базальної температури піхви (з початку овуляції вона збільшується на 1,5-2 градуси) або використовувати прості тести на овуляцію, доступні в аптеці.

Метод Селни

Французький біолог Патрік Шоун стверджує, що "чоловічі" і "жіночі" сперматозоїди мають різний електричний потенціал – сперма Y заряджена позитивно, а сперма X – негативно.

Для жінки, яка хоче використати цей метод, розробляється індивідуальний календар циклів поляризації, тобто періоди, що сприяють зачаттю дитини певної статі. Календар визначається на основі індивідуальних даних, зокрема групи крові, дати першого менструального циклу та його тривалості. Прихильники методу стверджують, що його ефективність становить близько 90%, проте наукових даних, що підтверджують це, досі немає.

Пози в сексі для зачаття дівчинки

Ще один метод, який спільно з овуляторним способом, на думку деяких прихильників, дозволяє зачати дівчинку в 75% випадків. Для цього потрібно використовувати певний день циклу і позиції в сексі. Отже, що потрібно робити:

займатися сексом приблизно за 2-3 дні до овуляції;

використовувати пози, які не забезпечують глибокого проникнення (найкраща позиція – місіонерська);

відмовитися від оргазму. Оргазм змінює кисле середовище піхви на лужне, що, своє чергою, допомагає спермі "чоловічого типу" продовжувати свою життєздатність.

Метод китайського календаря

Китайський календар заснований на фазах Місяця і віці матері, які, на думку китайців, мають найбільший вплив на стать дитини. Щоб спланувати дівчинку, потрібно перевірити дату в таблиці, коли ймовірність народження доньки найбільша. Китайські календарі можна зустріти в інтернеті, зазвичай, доступ до них вільний. Точність такого методу недоведена, хоча сам спосіб існує понад 700 років.

Є також пропозиції про важливість психічного стану майбутньої мами під час планування статі дитини. Згідно з цією теорією у жінок, схильних до стресу, більше шансів народити дочку, а у тих, чия робота і життя не викликають стресу, – сина.

Науковий метод планування дівчинки

Методи, описані вище, є так званими народними способами. Вони можуть збільшити шанси зачати дитини певної статі, але вони нічого не гарантують, і, крім того, більшість з них взагалі не підтверджені дослідженнями. Чи означає це, що в той час, коли наука розвивається, з'являються нові технології, спланувати народження дочки неможливо?

Існує два надійних, заснованих на сучасних технологіях методу статевого планування.

Відбір сперматозоїдів. Сортування еякуляту за статевими хромосомами дозволяє виділити ДНК Y і Х. Після чого відібраніс сперматозоїди вводяться в статеві шляхи жінки в процесі штучного запліднення. Передбачається, що такий метод може гарантувати народження дівчинки на 90%.

In vitro. Тут можна говорити про 98% ефективності у визначенні статі дитини, оскільки утворення зародка відбувається за рахунок поєднання яйцеклітини і сперматозоїдів майбутніх батьків. На третій день після запліднення, коли ембріон вже перебуває у восьмиклітинній стадії, аналізується його хромосомний профіль – саме з точки зору статі. Таким чином, ще до зачаття можна встановити, хто народиться.

Майбутнім батькам слід розуміти, що всі описані вище методи ніколи не зможуть дати гарантії народження дочки. Вони лише збільшують шанси на зачаття дівчинки, і не більше того.

Нас консультувала лікарка сімейної медицини Христина Шевченко.

Наступна публікація