Деменція: лайфгаки, які можуть знизити ризик появи захворювання

Деменція: лайфгаки, які можуть знизити ризик появи захворювання

Деменція: лайфгаки, які можуть знизити ризик появи захворювання / Фото: Credits

Варто лише трохи змінити свій звичний спосіб життя, і ви зможете вберегти себе від такого тяжкого і страшного захворювання, як деменція.

У своїй статті DailyMail розповіла читачам про таке захворювання, як деменція, і поділилася інформацією щодо простих звичок здорового способу життя, які можуть попередити та знизити ризик появи цієї хвороби.

Деменція – це загальний термін, який охоплює кілька неврологічних розладів, що прогресують та впливають на пам’ять, мислення і поведінку. Деменція – стан, за якого порушується функція мозку, що позбавляє хворих спогадів. Існує багато типів деменції, найпоширенішою з яких є хвороба Альцгеймера. Деякі люди можуть страждати від комбінації кількох типів деменції одночасно. Незалежно від того, який тип діагностовано, кожна людина відчуватиме деменцію по-своєму.

Хвороба Альцгеймера – найпоширеніший тип деменції, який уражає від 50% до 75% тих, у кого діагностовано захворювання. З віком людини зростає й ризик розвитку деменції.

На сьогодні не існує ліків проти деменції, але існують препарати, які можуть сповільнити розвиток хвороби, і що раніше її помітять, то ефективнішим може бути лікування. На жаль, з кожним роком хворих на деменцію стає все більше і вважається, що це зумовлено поєднанням старіння населення, зростанням обізнаності про симптоматику, адже все більше людей бажають зробити спеціальні тести-перевірки, а також збільшенням поширеності факторів ризику, які можуть призвести до деменції.

Серед факторів ризику можна назвати: вживання алкоголю та куріння, якість сну, соціальне спілкування і хобі, малорухливий спосіб життя, ожиріння та діабет другого типу.

Отже, вважається, що лише кілька змін у способі життя можуть значно знизити ризик розвитку захворювання:

  • Активність більш ніж десять хвилин "майже щодня" або "3-4 дні на тиждень".
  • Здорове та збалансоване харчування.
  • Кинути палити, чим раніше, тим краще.
  • Вживання алкоголю щонайбільше кілька разів на місяць.
  • Щонайменше тричі на тиждень соціальні зустрічі, а саме спілкування з друзями, родичами або сусідами.
  • Щодня читати книжки або газети, користуватися інтернетом або грати в карти принаймні двічі на тиждень.
  • Дотримання режиму сну, щонайменше сім годин на добу.

Вчені сподіваються, що завдяки підвищенню обізнаності про фактори ризику, які змінюються з віком, люди зможуть вжити заходів, щоб зменшити свої шанси на захворювання. Адже велика кількість людей у світи живе з цим захворюванням, але не отримує жодної підтримки або навіть не знає, що має деменцію. Ця хвороба – один із найбільших убивць у світі, від якої помирає кожна десята людина.

Нещодавно ми також писали, "що таке Альцгеймер і куди зникає наша пам'ять".

Читайте також:

Цей метод виявить хворобу Альцгеймера за 15 років до симптомів! Новий спосіб діагностики

Цей метод виявить хворобу Альцгеймера за 15 років до симптомів! Новий спосіб діагностики

Повʼязані теми:

Наступна публікація