Релакс і оздоровлення: як провести вихідні з користю для душі та тіла Партнерський Матеріал

Дата публікації
Перегляди
1626
Час на прочитання
3 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Релакс і оздоровлення: як провести вихідні з користю для душі та тіла

Shambala Wellness Club/PR Batteries

Нині дуже популярним став відпочинок з оздоровленням. Люди хочуть не лише зануритися в атмосферу повного релаксу і перезавантажитися після важких трудових буднів, а й, як говорять, "поправити здоров'я", відновити життєві сили та організм.

Одним з таких місць є новий і найбільший в Україні і Східній Європі аюрведичний центр Shambala Wellness Club, який нещодавно відкрився в 30 км від Києва – в селі Рожни Броварського району. Він розташований у мальовничому і екологічно чистому місці – на березі Десни.

Редакція Леді.ТСН.ua поїхала на розвідку і на собі відчула всі принади відпочинку в комплексі, в якому поєднуються аюрведичне оздоровлення, спа-релакс і вегетаріанське харчування.

Shambala Wellness Club/PR Batteries

Почнемо з того, що ж таке аюрведа? Одні вважають, що аюрведа – це народна індійська медицина, інші – що це стиль життя. Правильно буде сказати так: це наука про здоровий спосіб життя і стародавню систему медичних знань.

Після прибуття в центр перше, що вам потрібно зробити, – відвідати терапіста. У Shambala працюють потомствені доктора аюрведи з Індії, які консультують, дають повну картину здоров'я та індивідуальні рекомендації.

Доктор визначає вашу дошу. Доша – це енергія, яка контролює діяльність організму. У перекладі з санскриту слово означає "те, що виходить з рівноваги".

Згідно аюрведи, все в світі складається з п'яти основних елементів: повітря, ефіру, вогню, води і землі. В тілі людини вони проявляються як три доші – фундаментальні життєві сили: Капха (вода і земля), Вата (ефір і повітря), Пітта (вогонь і вода). Вони керують всіма біологічними, психологічними і фізіопатологічними функціями людського організму. Якщо між цими трьома дошамі є рівновага, тоді людина здорова.

Щоб визначити дошу, терапист вимірює ваш пульс руками, дивиться на ваше обличчя, очі, губи, язик, нігті і задає питання про скарги, шкідливі звички, якіст сну. І на основі цього дає рекомендації, коригує спосіб життя.

Довірившись фахівцям в Shambala, ви можете обрати аюрведичні програми, які допомагають вирішити проблеми зі здоров'ям, відновити фізичний та духовний баланс або ж спа-комплекс, щоб повністю розслабитися, наповнитися новими силами, поліпшити стан шкіри.

Shambala Wellness Club/PR Batteries

Спа-програма має 15 пакетів, в основі яких класичні східні масажні техніки і косметичні аюрведичні процедури (обгортання, скрабування, пілінги, маски та інше).

Ми протестували програму "Балі платинум", в яку входить балійський масаж всього тіла, масаж голови, стоп і масаж гарячими мішечками. На десерт – пропарювання в дерев'яній фітобочці – сведані.

Shambala Wellness Club/PR Batteries

Балійський масаж допомагає зняти напругу в м'язах, стрес, сприяє повному розслабленню тіла.

У процесі масажу стоп активізуються точки – марми, які відповідають за певні органи людини. Вплив на ці точки сприяють профілактиці захворювань.

Тайський масаж голови позитивно впливає на людину при стресі, головних болях, перевтомі, безсонні. Він покращує самопочуття, кровообіг, судинний тонус, допомагає відновити працездатність.

Гарячими мішечками кіжі (мішечки з піском і травами) масажують спину, плечі і шию. Такий вид масажу сприяє омолодженню організму, поліпшенню стану легенів і нервової системи, розслабленню м'язів, наповнення тіла енергією. Цікава і сама процедура: мішечки нагрівають на спеціальних сковородах, потім майстер різкими рухами "б'є" ними по тілу – відчуття просто божественні.

Shambala Wellness Club/PR Batteries

Сведана – індійська лазня. Це три в одному: лікувальна, косметична і ритуальна процедура. Вона сприяє врівноваженню розуму та тіла.

Крім спа-процедур в центрі особливу увагу приділяють заняттям йогою і пранаямам (контролю над диханням, дихальним вправ йоги).

Що стосується харчування, то шеф-кухар центру розробив спеціальне комплексне меню, в основі якого – здорове харчування, рекомендації аюрведи та сучасні досягнення дієтології.

Shambala Wellness Club/PR Batteries

Відпочинок у цьому центрі підійде не лише для просунутих аюрведистів, але й для тих, хто хоче поліпшити самопочуття, оздоровитися, позбавитися від стресу і навчитися його контролювати, прислухатися до потреб свого тіла та відновити запаси енергії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація