Рейтинг борошна за шкодою для фігури

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Дієтологиня розповіла, як їсти булочки і не гладшати

Всі знають, що булочки і струнка фігура - речі несумісні. Але є гарна новина для любителів випічки: якщо правильно вибрати борошно, то вироби з нього можуть цілком стати частиною вашого здорового раціону.

Експертка зі здорового харчування Лора Філіппова склала рейтинг корисності різних видів борошна. Який вид борошна ви б не вибрали, вироби з нього - досить калорійні, тому вживайте такі продукти в першій половині дня. Також пам'ятайте про кількість з'їденого.

Яке борошно найкорисніше - читайте далі.

5 місце - пшеничне борошно.

Вироби з цього виду борошна потрібно мінімізувати в своєму раціоні. У ньому містяться вуглеводи, які затримують рідину, і ведуть до появи зайвих кілограмів.

«Корисна альтернатива пшеничного борошні вищого сорту - цільнозернові борошно і борошно першого і другого сорту. Секрет в тому, що в них міститься корисна клітковина», - зауважує дієтологиня.

4 місце - житнє борошно.

Цей вид борошна містить трохи менше калорій, ніж пшеничне і більше корисних речовин - кальцію, калію, фосфору, вітамінів групи В і Е. Житній хліб - корисна альтернатива білому пшеничному.

3 місце - рисове борошно.

Воно буває білим або цільнозерновим. Звичайно, цільнозернове - корисніше, тому що містить клітковину. Такий вид борошна добре використовувати в сирних запіканках.

2 місце - вівсяне борошно.

Його можна купити в магазині або отримати, перемоловши вівсяні пластівці в кавомолці. Вироби з цього борошна вважаються дієтичним продуктом. Вони містять багато корисних речовин і добре насичують. З вівсяного борошна виходять чудові млинці і кекси.

1 місце - гречане борошно.

Саме воно містить найбільшу кількість білка за мінімальної кількості жирів, вуглеводів і цукру. Якщо ви худнете, зверніть увагу на гречане борошно. З нього виходять чудові млинці, - радить експертка.

Читайте також: Користь і шкода рису: цікаві факти про популярний продукт

Залиште свій коментар

Вибір редакції