Шість причин вживати редиску

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Відома дієтологиня Світлана Фус розповіла, про користь цього коренеплоду для нашого організму.

Під час купівлі овочів, не забувайте прихопити ще більше вітамінів у вигляді пучка червоної редиски. Скромний, простенький редис все ще залишається продуктом, поживну цінність якого недооцінюють. Між тим він багатий вітаміном С, фолієвою кислотою, вітамінами групи В, калієм, кальцієм і м'якими харчовими волокнами.

Не забувайте перевіряйте редиску на дотик: вона повинна бути абсолютно твердою, в іншому випадку ви ризикуєте купити напівпорожні, волокнисті екземпляри. Шкірка повинна бути гладкою і чистою, без чорних цяток.

Соковита, хрумка редиска з легким гірчичним смаком – прекрасне доповнення до будь-якого салату. А щоб підвищити хрумкість редиски, можна потримати її пару годин у воді з кубиками льоду. На мій погляд, особливо добра редиска з огірками і кропом, приправлена йогуртом. Цей, легкий і швидкий в приготуванні овоч доповнить і прикрасить ваш щоденний раціон.

Пам'ятаєте, що кожному потрібно не менше п'яти порцій овочів і фруктів на  день? І ще важливо: редиска протипоказана у разі гіперфункції щитоподібної залози (тиротоксикозі), подагрі, при гастриті і виразці в стадії загострення.

Шість причин вживати редиску:

1. Покращує пам'ять. У редисі багато йоду.

2. Має антибактеріальні та протизапальні властивості.

3. Зміцнює і надає здоровий вигляд шкірі, нігтям та волоссю.

4. Сприяє поліпшенню травлення: стимулює вироблення шлункового соку - містить гірчичну олію. Має багато клітковини.

5. Низька калорійність. У 100 г редиски всього 14 Ккал.

6. Добре джерело вітаміну С. Містить залізо, кальцій, сірку, магній, мідь.

Будьмо здорові!

Більше порад про здорове харчування читайте на сторінці Світлани Фус facebook.com/svetlanafus

Читайте також: Дефіцит заліза в організмі: чому з'являється і як запобігти

Залиште свій коментар

Вибір редакції