Як худне Соломія Вітвіцька: докладне меню від фітнес-тренерки ведучої

Як худне Соломія Вітвіцька: докладне меню від фітнес-тренерки ведучої

Як худне Соломія Вітвіцька: докладне меню від фітнес-тренерки ведучої

Соломія Вітвіцька та Людмила Міняйло

Тренер Людмила Міняйло розробила меню, яке у поєднанні зі спортом допомагає привести себе в форму.

Нещодавно ми писали про те, що Соломія Вітвіцька організувала п'ятиденний фітнес-кемп в мальовничому місці на Прикарпатті – у спа-комплексі Monastic.

Соломія Вітвіцька/Фото Тетяни Бундзило

Там зібралася родина ведучої: мама Світлана, брат Северин і чоловік Влад, а також її подруги і журналісти.

Соломія Вітвіцька з мамою і братом/Фото Тетяни Бундзило

У цьому прекрасному місці учасники фітнес-кемпу змогли весь свій час присвятити роботі над собою. Насамперед займалися вдосконалюванням свого тіла.

Кожен ранок починався із зарядки на свіжому повітрі з фітнес-тренером Соломії Вітвіцької - Людмилою Міняйло.

Фото Тетяни Бундзило
Фото Тетяни Бундзило

Щоб тренування були ефективними, потрібно ще і збалансовано харчуватися, тому Людмила розробила спеціальне меню, за яким всі харчувалися.

Ділимося з вами меню від Людмили Міняйло. Впевнені, що воно допоможе вам скинути пару зайвих кілограмів і привести себе у форму, - ми перевірили це на собі. Тільки пам'ятайте, що для ефективного результату, потрібно активно займатися спортом.

Меню

Людмила зазначила, що у харчуванні потрібно мінімум використовувати солі. Потрібно виключити цукор, соняшникову олію, вершки і коров'яче молоко.

Можна використовувати рослинне молоко, сири - козячі/овечі або тофу. Не треба захоплюватися маслами, все повинно бути в міру. Заправки до салатів прості: лимон, оливкова олія. Також потрібно дотримуватися порції, тобто 250-300 г і це максимум страви. В обід треба їсти сезонні фрукти. Наприклад: чорниця, яблука/груші/персик на перекус між обідом і вечерею.

Позначки:

/ - це або ...або

Ж – жінка

М – чоловік.

День 1

Сніданок:

Додаток до каші: сезонні фрукти (більше ягід)

1. Пшонянка на соєвому/мигдалевому/кокосовому молоці, волоський горіх, мед в окремому посуді.

2. Сік з яблук, трохи лимона, імбир.

3. Яєчня 2(ж)/3(ч) з половинкою авокадо, кріп.

Фото Тетяни Бундзило

Обід:

1. Фрукти: (сезонні фрукти).

2. Салат: печений буряк, капуста, печена червона цибуля, журавлина, козячий сир.

3. Форель на грилі з зеленим горохом + молода картопля. Горох, картоплю, все перебити до однорідної маси. Зверху на пюре – трішки оливкової олії і гарбузове насіння.

Фото Тетяни Бундзило

Вечеря:

Цукіні крем-суп (цукіні, морква, цибуля, кокосове молоко) насіння кунжуту зверху. Всі інгредієнти запекти в духовці.

Для М додатково: 150 -200 г телятини з печеною картоплею, огірок свіжий.

День 2

Сніданок:

1. Трав'яний чай (карпатський /альпійський луг/ромашка)

2. Лляна каша з сезонними фруктами (ягоди – вітаються), (насіння льону залити на ніч водою; вранці збити у блендері і додати кокосове молоко). На порцію – 3 столових ложки насіння. Присипати горіхами і сезонними фруктами.

Фото Тетяни Бундзило

Обід:

1. Салат з зеленої капусти, огірків, помідорів, кропу (багато). Заправка – оливкова олія і яблучний оцет.

2. Форель на грилі з соусом з баклажана (запікаємо в духовці і збиваємо блендером) + сорго (відварити). Якщо немає баклажанів, то запікаємо перець і перебиваємо з кінзою і оливковою олією в блендері. Якщо труднощі з сорго – гречка.

Фото Тетяни Бундзило

Вечеря:

1. Крем-суп із сочевиці:

Інгредієнти:

- сочевиця червона

- вода 1,5 л

- червона цибуля 100 г

- 1 морква

- картопля або батат

- часник 1 зубчик

- сіль, перець

Приготування:

Сочевицю замочити на кілька годин (краще на ніч). Овочі дрібно нарізати і варити до напівготовності, потім додати сочевицю і доварити до готовності. Зверху покласти зелене листя шпинату.

2. Бездріжджовий, пісний цільнозерновий хліб підсушити в тостері або духовці, подати з м'яким яйцем і зеленню (кріп+ петрушка).

Для М додатково: запекти індичку 150-200 р. Можна подати в супі. Або ж окремо на тарілці і з помідором.

Фото Тетяни Бундзило

День 3

Сніданок:

1. Чай з куркуми і свіжого яблука.

2. Смузі-боул

На 1 порцію: 3 ст. л вимоченої зеленої гречки, 3 ст. л. вимоченого кунжуту (можна купити пасту Тахині, тоді 1 ч. л.), 3 ст. л. вимоченого льону, мигдальне/кокосове молоко 100-150 мл, 1 велике яблуко, кориця. Все збити в блендері, прикрасити горіхами і ягодами (сезонними). Окремо подати мед.

Обід:

1. Салат коул-слоу: 2 варених яйця (на порцію), капуста (червона /біла, можна суміш), морква, червона цибуля, яблуко зелене. Соус: оливкова олія, сік лимона, сіль.

2. Гречка з печеною морквою і кабачком, зеленим горошком, волоські горіхи, помідори (свіжі)

+ філе індички на грилі

Фото Тетяни Бундзило

Вечеря:

1. Крем-суп з гарбуза та моркви, цибуля, імбир, мигдальне/кокос молоко + гарбузове насіння і сир тофу зверху (якщо немає, то можна козячий або овечий).

Для М додатково: протушкувати індичку в томатах із часником.

День 4

Сніданок:

1. Салат з моркви, яблука, насіння льону, мед і лимонний сік.

2. Омлет з 2-х яєць, помідорами, зеленню.

Фото Тетяни Бундзило

Обід:

1. Салат з помідорів, огірків і перцю, багато зелені, зелена цибуля; заправка: оливкова олія, лимон.

2. Форель (запікаємо в духовці) на подушці пюре з зеленого горошку + рукола (свіжа).

Вечеря:

1. Відварений батат/картопля з кропом (багато), оливкова олія.

2. Соте з телятини.

День 5

Сніданок:

1. Трав'яний чай + мед в окремому посуді.

2. Сирники з козячого сиру з родзинками або чіа на соєвому молоці з сезонними фруктами (на ніч залити молоком).

3. Сезонні фрукти, наприклад, персик, яблуко, ягоди.

Фото Тетяни Бундзило

Обід:

1.Свіжий салат зі свіжих помідорів і козячого сиру, кріп, петрушка, кінза, насіння льону

2. Телятина на грилі з цибулею

Вечеря:

1. Суп із зеленого горошку і шпинату (морква, насіння льону, часник, паприка, кунжут, гарбузове насіння, зелень) або пісний борщ з квасолею і чорносливом.

2. Оладки з кабачка (кабачок, морква, цибуля, часник, спельтове борошно).

Фото Тетяни Бундзило
Фото Тетяни Бундзило

Повʼязані теми:

Наступна публікація