Історія кохання Летиції і Філіпа: як король Іспанії закохався в простолюдинку

Історія кохання Летиції і Філіпа: як король Іспанії закохався в простолюдинку

Королева Летиція і король Філіп VI / Фото: Associated Press

Історія кохання цієї красивої іспанської пари прекрасна і романтична. Здається, тільки в кіно дівчина може чотири рази відмовити в побаченні прекрасному принцу, а потім все-таки вийти за нього заміж. Сьогодні пара святкує 19-ту річницю від дня весілля.

Історія принца до зустрічі з Летицією

Королева Летиція і король Філіп VI / Фото: Associated Press

Принц Феліпе – єдиний син короля Хуана Карлоса I і королеви Софії (також у пари є дві старші дочки), свого часу був дуже завидним нареченим. Батьки довго намагалися звести сина з різними європейськими принцесами блакитних кровей, а найвідомішою серед потенційних наречених була шведська кронпринцеса Вікторія. Але між майбутнім королем Іспанії і спадкоємною принцесою стосунки складалися лише дружні. Коли Феліпе виповнилося 30 років і він неабияк втомився від того, що йому постійно намагаються знайти наречену, він рішуче заявив своїм батькам, що одружиться тільки на жінці, яку покохає всім серцем, і неважливо, якої крові вона буде. І, як це не дивно, незабаром познайомився з Летицією.

Летиція Ортіс до зустрічі з принцом

Королева Летиція і король Філіп VI / Фото: Associated Press

Майбутня дружина спадкоємця престолу була з простої сім'ї. Вона народилася в Ов'єдо, її батько був журналістом, мати працювала медсестрою, а бабуся Летиції працювала диктором на радіо. Вибір майбутньої професії був очевидний, юна дівчина вирішила стати журналісткою і вступила до Мадридського університету, де вивчала мистецтво репортажного знімання. Там же у Летиції зав'язалися стосунки з викладачем літератури Алонсо Герреро Пересом. Пара зустрічалася близько 10 років, в 1998 році зіграла весілля, а ще через рік несподівано оформила розлучення. Дітей у них не було, хоча в пресі досі ходять чутки, що в ті часи Летиція робила аборт, оскільки прагнула зробити кар'єру на телебаченні і діти в її плани не входили. Варто відзначити, що з кар'єрою все склалося дуже добре: Летиція працювала диктором на телеканалі CNN, а також в іспанському підрозділі Bloomberg TV, а ще саме завдяки роботі вона познайомилася з майбутнім чоловіком принцем Феліпе.

Перша зустріч і запаморочливий роман

Їхня перша зустріч відбулася в Галісії, куди Летиція приїхала, щоб зняти репортаж про затонулий танкер біля берегів Іспанії. Так сталося, що дівчину представили принцу, і їй пощастило взяти в нього коментар для репортажу. І, можливо, Філіп VI і погодився дати коментар лише тому, що Летиція йому сподобалася з першого погляду. Недовго думаючи, натомість майбутній король запропонував журналістці сходити з ним на вечерю, але, на його превеликий подив, Летиція відмовилася.

Королева Летиція / Фото: Associated Press

Чотири рази Феліпе запрошував дівчину на побачення, і тільки в останній вона відповіла згодою. Їхній роман розвивався стрімко, але вони зустрічалися таємно. Спадкоємець престолу розумів, що шлюб із простолюдинкою могли не прийняти його піддані, і був дуже обережним. Однак батьки принца практично одразу прийняли Летицію в сім'ю і дали свою згоду на шлюб. Мабуть, розуміли, що наміри сина серйозні, та й і онуків їм вже дуже хотілося. На момент знайомства з Летицією Феліпе було 34 роки, а його майбутній дружині – 29. Свої стосунки вони приховували мало не до самих заручин, які відбулася 6 листопада 2003 року в палаці Ель-Пардо в Мадриді.

Королівське весілля

Принц Феліпе де Бурбон і Летиція Ортіс, 2004 рік. Мадрид / Фото: Getty Images

В день заручин Феліпе і Летиція були під пильною увагою трьохсот журналістів і телекамер. Кажуть, вони не відпускали руки один одного всі дві години, які провели в компанії преси, гуляючи садами палацу. На заручини майбутня королева отримала обручку з білого золота, усипану діамантами, яку зараз, до речі, чомусь не носить, а своєму майбутньому чоловікові Летиція піднесла сапфірові запонки. На подив Філіпа, іспанський народ добре прийняв Летицію, мабуть, їхні почуття були настільки щирими, що це відчуття щастя передавалося і людям. Королівське весілля пари відбулося 22 травня 2004 року в мадридському кафедральному соборі Санта-Марія-ла-Реаль-де-ла-Альмудена. Летиція йшла під вінець у кремовій сукні від іспанського модельєра Manuel Pertegaz, з фатою і в платиновій тіарі з розсипом діамантів матері Філіпа – королеви Софії.

Королева Летиція з доньками - інфантою Софією і принцесою Леонор / Фото: Getty Images

Після весілля Летиція отримала титул принцеси Астурійської. Медовий місяць подружжя провело на березі Червоного моря, у порту Акаба. Після весілля Феліпе і Летиція заявили, що мають намір народити як мінімум двох дітей, і виконали свою обіцянку дуже скоро. У 2005 році на світ з'явилася їхня перша донька – інфанта Леонор, а ще через півтора року – друга – інфанта Софія. Після їхнього народження Летиція заявила: "Я ніколи в своєму житті не думала ні про що, крім журналістики. Але ті почуття, які я відчула, ставши матір'ю, не описати словами, це треба відчути".

Життя після весілля

У червні 2014 року батько принца Феліпе – король Хуан Карлос I – ухвалив рішення відректися від престолу на користь сина. Філіп VI став новим королем Іспанії (до речі, наймолодшим монархом у Європі), а його дружина – королевою. Будучи жінкою активною і не звиклою сидіти згорнувши руки, Летиція постійно супроводжувала чоловіка в його робочих поїздках, а потім і сама почала займатися деякими проєктами. Іспанці полюбили свого нового короля і королеву, і досі ця пара є однією з найкрасивіших серед монарших сімей. Чи є секрет в їхніх стосунках і як так склалося, що майбутній король покохав простолюдинку, запитаєте ви? Напевно, найголовніший секрет криється в коханні і щирих почуттях між королем і королевою.

Іспанська королівська родина / Фото: Getty Images

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація