З королев – в акторки: зірки, які почали свою кар'єру з конкурсів краси

З королев – в акторки: зірки, які почали свою кар'єру з конкурсів краси

Айшварія Рай / Фото: Reuters

На екран зірки потрапляють різними шляхами, конкурси краси – не найпоширеніший, але один з найпрестижніших: режисерам і продюсерам приємно бачити у своєму фільмі красуню з титулом і короною.

Софі Лорен. "Міс Елегантність"

Зірка італійського кіно Софі Лорен брала участь у кількох конкурсах краси і в жодному з них не залишалася непоміченою. У чотирнадцять років вона перемогла в конкурсі в маленькому рибальському містечку Поццуолі, до якого сім'я переїхала незабаром після її народження. У шістнадцять стала "Міс Елегантність" – цей титул журі конкурсу "Міс Італія-1950" придумав спеціально для неї. Для участі в ньому Софі, яка тоді ще носила прізвище Шиколоне, подібно головній героїні "Віднесених вітром", пошила собі сукню з єдиних штор, які висіли в будинку бідної сім'ї.

Щодо наступного конкурсу, то він і зовсім став для Софі доленосним – на ньому вона познайомилася з продюсером Карлом Понті. Зустріч з ним визначила не тільки акторську кар'єру Лорен, але і її особисте життя: через кілька років актриса вийшла заміж за Понті, який був старший за неї на двадцять два роки, і прожила з ним у щасливому шлюбі до самої смерті чоловіка в січні 2007 року.

Мішель Пфайффер. "Міс Оранж Каунті"

Мішель Пфайффер / Фото: Getty Images

Досягнення Мішель Пфайффер в індустрії конкурсів краси були досить скромними. Майбутній актрисі було двадцять років, коли вона стала королевою краси графства Оранж – "Міс Оранж Каунті". Натхненна перемогою, вона вирушила на штурм конкурсу "Міс Каліфорнія", але посіла в ньому тільки втішне шосте місце. "Це було смішно, – згадувала згодом Мішель, – але мій перукар сказав, що суддя конкурсу – агент, який може допомогти мені стати актрисою, якщо, звичайно, я складу на нього належне враження".

Оскільки кіно було мрією Пфайффер, вона, дослухавшись до слів перукаря, сама найняла собі агента, переїхала в Лос-Анджелес і почала активно зніматися. Після роботи у фільмі "Обличчя зі шрамом" про неї стали говорити як про серйозну актрису.

Шерон Стоун. "Міс округу Круфорд"

Шерон Стоун було сімнадцять років, коли вона за наполяганням своєї матері, яка все життя пропрацювала бібліотекарем і мріяла про кращу долю для своєї дочки, взяла участь в конкурсі "Міс округу Круфорд" штату Пенсильванія. Шерон посіла перше місце, що дозволило їй піти далі і спробувати свої сили в конкурсі "Міс Пенсильванія", але дівчина відмовилася. За порадою одного з членів журі, який побачив у Стоун непогані модельні дані – чудову фігуру і довгі стрункі ноги, підписала свій перший контракт з модельним агентством Форда, завдяки якому підкорила подіуми Парижа і Мілана. Саме тоді, під прицілом телевізійних камер, Шерон зрозуміла, що хоче бути актрисою і, повернувшись до Нью-Йорка, здійснила свою мрію.

Кім Бейсінгер. "Міс Афіни"

Кім Бейсингер / Фото: Getty Images

Кім Бейсінгер виграла конкурс краси "Міс Афіни" – так називається невелике місто в штаті Джорджія – коли їй було сімнадцять років. А ось на наступному конкурсі "Міс Джорджія", Кім провалилася, не посівши взагалі жодного місця, але незважаючи на це, журі висунуло її на участь у змаганні "Міс США". На жаль, Бейсінгер і тут не вдалося перемогти, зате на неї звернули увагу скаути модельних агентств, одне з яких запропонувало дівчині вигідний контракт. Гонорари, які Кім отримувала, вона вкладала у свою освіту – у вільний від роботи час відвідувала акторську школу, мріючи зніматися в кіно. Правда, кінорежисери помітили Бейсінгер тільки тоді, коли вона знялася для обкладинки журналу Playboy.

Голлі Беррі. "Віце-міс США"

Холлі Беррі / Фото: Getty Images

Перший титул майбутня дівчина Бонда отримала ще в школі, ставши "Королевою балу". Потім були "Юна Міс Америка-1985", "Міс Огайо-1986" і "Віце-міс США-1986". Тоді ж, 1986 року, Беррі взяла участь в конкурсі "Міс світу", ставши першою афроамериканкою, що увійшла в першу десятку переможниць в його історії – майбутня актриса посіла шосте місце. Саме перемоги на конкурсах краси дозволили Голлі пробитися на екран – спочатку в телесеріали, а потім і у велике кіно: першою значущою роллю Беррі стала наркоманка Вівіан у фільмі Спайка Лі "Тропічна лихоманка".

Айшварія Рай. "Міс світу"

Айшварія Рай / Фото: Reuters

Айшварія Рай, красуня з незвичайною для індіанок зовнішністю – чого варті одні тільки сині очі! – з перемінним успіхом брала участь у конкурсах краси, починаючи з підліткового віку. У 1994 році Рай вирішила позмагатися за корону та титул "Міс Індія", але посіла лише друге місце. Айшварія засмутилася, але рук не опустила – звання віце-міс давало їй право взяти участь у конкурсі "Міс світу", Рай вхопилася за свій шанс і перемогла. Звання першої красуні світу відкрило перед Айшварією всі шляхи, але вона віддала перевагу кіно, сьогодні королева краси – зірка Боллівуду.

Галь Гадот. "Міс Ізраїль"

Галь Гадот / Фото: Getty Images

Скаут з модельного агентства помітив Галь Гадот одразу ж після закінчення школи і порадив їй спробувати свої сили, взявши участь у конкурсі "Міс Ізраїль-2004". Несподівано вісімнадцятирічна дебютантка обійшла всіх суперниць і здобула перемогу. Але продовжувати "королівську" кар'єру не захотіла – коли її як першу красуню Ізраїлю відправили до Еквадору на конкурс "Міс Всесвіт", Гадот зробила все, щоб не перемогти – відмовлялася фарбуватись і носити зшиті для неї сукні, спізнювалася на протокольні заходи.

Але зробити так, щоб її не помітили, Галь було не під силу – дівчина справила враження не тільки на публіку, але і на продюсерів, які запропонували зіграти дівчину Бонда в "Кванті милосердя", але Гадот, яка до того часу вже встигла вступити на факультет права і міжнародних відносин, категорично відмовилася. Відслуживши в армії і попрацювавши моделлю, Галь почала ходити на кастинги і отримала першу роль – в ізраїльському серіалі, сьогодні Гадот – одна з найвідоміших у світі актрис і виконавиця ролі Дивожінки.

Міла Корольова

Повʼязані теми:

Наступна публікація