Зірки, які досягли успіху, незважаючи на важке захворювання

Зірки, які досягли успіху, незважаючи на важке захворювання

Леді Гага / Фото: Associated Press

Від хвороб не застрахований ніхто з нас, але якщо на кар'єрі одних важкі недуги ставлять хрест, то інші – зокрема. і зірки – домагаються успіху, незважаючи на них.

Мерилін Монро. Біполярний розлад

Мерилін Монро / Фото: Getty Images

Ті, кому пощастило працювати на знімальному майданчику з найсексуальнішою жінкою ХХ століття, дивувалися: чому Мерилін Монро так дивно поводиться – сьогодні охоче виконує всі розпорядження режисера, а завтра – перечить та вередує, та й настрій у неї змінюється кілька разів на день – то вона впадає в ейфорію, то в гнів. Дивацтва характеру Мерилін пояснювалися біполярним розладом (простіше кажучи, маніакально-депресивним психозом), на який страждала актриса. До речі, не так давно аналогічний діагноз лікарі поставили іншій зірці – Кетрін Зета-Джонс.

Леді Гага. Фіброміалгія

Леді Гага / Фото: Associated Press

Леді Гага страждає на хронічне захворювання, яке називається фіброміалгія – воно викликає біль у всьому тілі, підвищену стомлюваність і чутливість до болю і погано піддається лікуванню. Але співачка боїться не стільки самої хвороби, скільки її наслідків – за словами лікарів, фіброміалгія може призвести до безпліддя. "Раптом я не зможу народити дитину? – каже Леді Гага в інтерв'ю. – Я впевнена, що зможу завагітніти, але чи вдасться мені виносити її?" Що ж до кар'єри, то вона у співачки успішна, незважаючи на хворобу, хоча іноді їй все-таки доводиться скасовувати концерти, а то й ціле світове турне, як це було 2013 року. Тоді Леді Гага впала просто на сцені, і лікарі вирішили, що їй необхідна термінова операція.

Кім Кардашян. Псоріаз

Кім Кардашян / Фото: Getty Images

Недуга, що отруює життя Кім Кардашян, – псоріаз. Світська левиця страждає на шкірне захворюванням вже більше десяти років, і папараці постійно намагаються сфотографувати саме ті частини тіла Кім, на яких його наслідки видно неозброєним оком. Для ікони стилю, а саме так позиціонує себе Кардашян, це абсолютно неприйнятно. За словами Кім, хвороба майже повністю залишила її 2013 року після народження дочки Норт, але через три роки на ґрунті стресу – світську левицю тоді взяли в заручники в паризькому готелі – проявилася знову.

На сьогоднішній день, за словами Кім, хвороба здала свої позиції. Кардашян дотримується дієти, яку розробив її дерматолог, приймає гормональні ліки, а в періоди загострення робить відповідні уколи і апаратні процедури. "Я практично перемогла псоріаз", – написала Кім на своїй сторінці в соціальній мережі влітку 2018 року.

Белла Хадід. Хвороба Лайма

Белла Хадід / Фото: Getty Images

Дивлячись на зеленооку красуню Беллу Хадід, важко повірити в те, що вона бореться з важкою недугою щодня – в прямому сенсі цього слова. Модель страждає на так звану хворобу Лайма – інфекційне захворювання, що викликається укусом кліща. На неї також страждають її мати Іоланда й брат Анвар, у яких її виявили 2012 року, а через три роки хвороба Лайма діагностували і у Белли. Вона викликає слабкість, втому, головні і м'язові болі, безсоння і депресії, а в особливо важких випадках – параліч.

Спочатку модель приховувала свою недугу, але її мати розповіла про неї в розмові з журналістами. Від неї ж стало відомо, що Белла щодня п'є антибіотики і лежить під крапельницею, але, незважаючи на це, їй все-таки час від часу доводиться скасовувати знімання – вона просто не в змозі вийти з дому. І все-таки модель не здається. "Якщо я не буду працювати, – каже вона в інтерв'ю, – хто-небудь займе моє місце".

Джіджі Хадід. Хвороба Гашимото

Джіджі Хадід / Фото: Getty Images

У сестри Белли, Джіджі Хадід, діагностували інше захворювання – хронічне запалення щитоподібної залози, яка називається аутоімунним тиреоїдитом або хвороба Гашімото. Вона призводить до втоми, депресії, проблеми з метаболізмом, здатністю тіла утримувати тепло і постійним коливанням ваги. Незважаючи на те, що Джіджі отримує регулярну і дієву медичну допомогу, за останній час вона дуже сильно схудла, що дозволило хейтерам зірки звинуватити її в анорексії та вживанні наркотиків. Джіджі змушена була зізнатися, хоч це було й непросто, що причина її худорлявості – серйозна хвороба.

Джерард Батлер. Глухота

Фото: Getty Images

Зірці "300 спартанців" Джерарду Батлеру було десять років, коли він захворів на отит, який призвів до ускладнення – хлопчик оглух на праве вухо. Операція, яку йому зробили, не допомогла – зі слухом у Джерарда проблеми досі. До того ж після оперативного втручання майбутній актор змінився зовні: одне вухо у нього набагато більше відстає від черепа, ніж інше, а кут рота скривився. Треба віддати належне акторові – він зумів перетворити свій недолік на перевагу: нестандартна усмішка допомагає йому створювати яскраві образи в кіно.

Сара Мішель Геллар. Сколіоз

Сара Мішель Геллар, яка стала знаменитою після виходу на екрани серіалу "Баффі – винищувачка вампірів", в якому юна актриса зіграла головну роль, від дитинства страждає від викривлення хребта – сколіозу. Стадія захворювання настільки серйозна, що порушення постави видно неозброєним оком. Але дефект фігури – неприємний момент, але не найважливіший – набагато гірше те, що таке викривлення негативно впливає на роботу внутрішніх органів. Тим не менше з тим Геллар, не комплексує з приводу свого зовнішнього вигляду, носить відкриті сукні, а інтерв'ю не втомлюється повторювати, що обожнює своє тіло. Боротися зі сколіозом допомагає актрисі пілатес – за її словами, ця система фізичних вправ дозволяє їй почуватися комфортно.

Міла Корольова

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація