Зірки, які не розпещують своїх дітей

Зірки, які не розпещують своїх дітей

Сара Джессіка Паркер із родиною / Фото: Getty Images

Ми впевнені, що зірки дозволяють своїм дітям все можливе, скуповуючи для них весь асортимент магазинів для дітей. Ймовірно, у більшості випадків так воно і є, але знаходяться і інші знаменитості – вони впевнені: дітей не можна розпещувати.

Сара Джессіка Паркер

Сара Джессіка Паркер є жінкою економною, вона не витрачає зайвих грошей ані на себе, ані на своїх дітей. Актриса сама шиє своїм близнятам, Табіті та Маріон, одяг, а те, що не під силу виготовити власноруч – наприклад, взуття чи куртки – купує на розпродажах і в секонд-хенді, і принципово не дарує дівчатам дорогі іграшки. Паркер вважає, що дітей не можна розпещувати – вони повинні отримувати все необхідне для повноцінного розвитку, але – не більше того. "Найважливіші в житті речі нематеріальні, – говорить актриса в інтерв'ю, – любов і турбота батьків, хороша освіта і друзі, які завжди допоможуть і підтримають. Щось у моїх дочок вже є, решта додасться". І тут Сарі Джессіці важко заперечити.

Вікторія Бекхем

Девід і Вікторія Бекхеми / Фото: Instagram Девіда Бекхема

Не розпещує своїх дітей і Вікторія Бекхем, хоча, здавалося б, вже вона ж точно може придбати для своїх нащадків все, на що вони покажуть пальцем, включно з місяцем з неба. "Діти повинні пам'ятати, що у всього є своя ціна, щоб щось купити, спочатку потрібно на це заробити, – говорить Вікторія в інтерв'ю, – не все в нашому житті дається легко і просто, тому ми з дитинства привчаємо їх до розумної економії. Я також хочу, щоб у моїх дітей була здорова робоча етика: якщо наполегливо працювати, можна досягти всього, до чого прагнеш".

Правда, Вікторія сувора не до всіх своїх нащадків  – на відміну від хлопчиків, Харпер, як дівчинці, робляться послаблення – їй мама намагається пробачати капризи. Щодо Девіда, то він взагалі вважає, що дітей треба розпещувати, і на цю тему вони з дружиною часто сперечаються, але прихильниця суворості Вікторія, як правило, здобуває перемогу.

Міранда Керр

Всесвітньо відома модель Міранда Керр знана своєю пристрастю до демократичних марок, яким вона не зраджує, навіть вийшовши заміж за мільярдера Евана Шпігеля, і в сукні за вісімдесят доларів виглядає так само розкішно, як і в дизайнерському вбранні за п'ять тисяч. Такого ж принципу – "модно і стильно, але недорого" – дотримується модель і вибираючи одяг для своїх синів, Флінна і Харта, незважаючи на те, що останньому трохи більше року. Хлопчики завжди виглядають на всі сто, незважаючи на те, що модель не тільки сама не купує їм дорогих речей, але і забороняє чоловікові і рідним робити це.

Джессіка Альба

Джессіка Альба / Фото: Инстаграм Джессики Альбы

Джессіка Альба, яку журнал Forbes включив до рейтингу найбагатших жінок США, економить на всьому, на чому може – вона не тільки їздить громадським транспортом, але і купує собі і дітям, дочкам Онор і Хевен і синові Хейєсу, одяг у простих – непафосних – магазинах. До того ж молодша донька актриси доношує речі за старшою і не вважає це неприйнятним. Альба також не прагне, подібно іншим зіркам, зробити зі своїх дітей маленьких модників. В їхньому гардеробі немає дорогих брендових речей, шуб і коштовностей, проте є одяг, який носять їхні однолітки у всьому світі – джинси, шорти, футболки та светри.

Міла Куніс і Ештон Катчер

Міла Куніс і Ештон Катчер заявили, що мають намір залишити своїх дітей, донька Уайт і сина Димитрія, без спадщини – все своє майно, а це мільйони доларів, актори хочуть віддати на благодійність. І таке рішення продиктоване винятково любов'ю до дітей і турботою про їхнє майбутнє. Куніс і Катчер вважають, що їхній син і донька повинні заробляти самі, тільки тоді вони зможуть не тільки стати заможними, але і домогтися чогось в житті, в той час як з грошима батьків вони так і залишаться інфантильними, не пристосованими до життя здорованями.

Згідно зі своїми переконаннями у плані виховання дітей актори навіть подарунки на свята роблять їм вельми обачно і забороняють рідним купувати їм іграшки у великій кількості. "Ми сказали бабусям і дідусям, – розповідає в інтерв'ю Міла, – якщо вони хочуть щось принести онукам, нехай обирають тільки один подарунок, а не скуповують весь іграшковий магазин, все одно діти будуть гратися ними недовго, охолонуть і стануть вимагати чогось нового. Так навіщо витрачати зайві гроші і розпещувати їх?"

Міла Корольова

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація