Зірки, які ненавидять свої знамениті ролі

Зірки, які ненавидять свої знамениті ролі

Кейт Вінслет / Фото: Getty Images

У кожного актора є фільм, після якого він прокинувся знаменитим, і більшість зірок вдячні своїм щасливим картинам за роль, яку вони відіграли у їхньому житті. Однак є і зірки, які щиро ненавидять свої культові ролі – чому так відбувається?

Роберт Паттінсон. Едвард Каллен, "Сутінки"

Роберт Паттінсон досяг професійного успіху не одразу – на початку йому заважала природна сором'язливість, якої юний актор ніяк не міг позбутися. У певний момент Паттінсон зрозумів: чим частіше він буде з'являтися на публіці, тим швидше позбудеться своєї скромності. Він працював моделлю, грав у театрі і не пропускав жодного кастингу, завдяки якому міг отримати хоч невелику роль. Однією з перших робіт Паттінсона в кіно став Седрік Діггорі у фільмі "Гаррі Поттер і Кубок вогню", але там він не витримав конкуренції з головним героєм – Деніел Редкліфф повністю затьмарив Паттінсона.

Три роки потому на екрани вийшла вампірська сага "Сутінки", в якій Роберт зіграв Едварда Каллена, після чого актор прокинувся знаменитим. Менше з тим саме цю свою роль Паттінсон, м'яко кажучи, недолюблює. В інтерв'ю він називає Каллена "найбезглуздішим і абсурдним". "Чим більше я читав сценарій, – зізнається Роберт в інтерв'ю, – тим більше ненавидів цього молодика. Аби зобразити такого маніакально-депресивного дивака, який ненавидить себе, треба страждати на закреп або бути обдовбаним. До того ж він 108-річний незайманий, що теж викликає до нього запитання". Негативну оцінку актора отримав і роман Стефані Майєр, за яким була знята картина, – Паттінсон назвав його "негідним публікації".

Блейк Лайвлі. Серена ван дер Вудсен, "Пліткарка"

Блейк Лайвлі / Фото: Getty Images

Незважаючи на те, що від дня виходу на екран першого сезону серіалу "Пліткарка" минуло дванадцять років, глядачі досі асоціюють Блейк Лайвлі із спокусливою модницею Сереною, хоча з тих пір вона встигла знятися в доброму десятку непоганих фільмів. Актрису це обурює, адже вона ніколи не повелася б так, як її героїня. "Людям здається, що я і моя героїня – одне і те саме,– обурюється Лайвлі, – але я б ніколи не дала комусь кокаїн і не переспала б з чужим хлопцем. Глядачам подобається Серена, тому вони знищили всі кордони між мною і персонажем, який я граю".

Втім, це не заважає Блейк знову приміряти на себе образ білявої красуні – за її словами, вона із задоволенням зіграє в продовженні серіалу. "Я відкрита для таких пропозицій, – каже дружина Райана Рейнольдса, – до того ж усі, хто знімався в "Пліткарці", багато чим зобов'язані цьому фільму".

Джордж Клуні. Бетмен, "Бетмен і Робін"

Джордж Клуні / Фото: Sunday Mirror

Роль супергероя Бетмена Джордж Клуні отримав 1997 року, змінивши на цій "посаді" Вела Кілмера. Він здобув перемогу, пройшовши серйозний кастинг, але радів недовго – картина йому не сподобалася, і Клуні досі вважає гроші, витрачені на картину, "викинутими на вітер". Треба сказати, що критики і історики кіно з ним багато в чому солідарні, вони зазначають, що "Бетмен і Робін" – один з найгірших фільмів про супергероя. Кольори, в яких знято творіння Джоела Шумахера, фахівці називали занадто похмурими, гру акторів – безпорадною, а костюми персонажів – такими, що спотворюють акторів.

Щодо Клуні, то його основні претензії були саме до костюма Бетмена, про що він неодноразово говорив в інтерв'ю. Так, одного разу на запитання журналіста про те, чи грав він коли-небудь гея, актор відповів: "Було таке – на знімальному майданчику фільму "Бетмен і Робін" я ходив знімальним майданчиком у латексному костюмі, і у мене навіть були гумові соски".

Кейт Вінслет. Роуз, "Титанік"

Кейт Вінслет / Фото: Getty Images

Сьогодні Кейт Вінслет не найкращим чином висловлюється про роль Роуз, яку вона зіграла у фільмі Джеймса Кемерона "Титанік", хоча свого часу доклала максимум зусиль, щоб її дістати. Кейт буквально бомбардувала режисера листами, а потім і телефонними дзвінками з вимогою знімати саме її, і Кемерон, який бачив Роуз більш стрункішою і тендітнішою, врешті-решт змушений був здатися. "Титанік" зробив Вінслет знаменитою, тим дивніше нинішнє ставлення актриси до тієї картині взагалі та її ролі в ній зокрема.

Треба віддати Кейт належне – її невдоволення викликано "оголеним" епізодом, з яким вона боролася ще на стадії фільмувань. Вінслет вважала, що їй зовсім не обов'язково повністю роздягатися, але режисер наполіг на своєму: Джек повинен писати портрет Роуз в стилі ню і не інакше! І ось тепер, два десятиліття потому, прихильники підходять до Вінслет з фотографією, на якій вона зображена в чому мати народила, і просять на ній розписатися. "Зовсім не таку фотографію для автографів я хотіла б бачити в руках глядачів за двадцять років після виходу "Титаніка" на екрани", – сумно каже актриса.

Метт Деймон. Джейсон Борн, "Ідентифікація Борна"

Метт Деймон / Фото: Associated Press

Не можна сказати, що головна роль у фільмі "Ідентифікація Борна" і двох його сиквелах зробила Метта Деймона знаменитим – до цього в його послужному списку вже були такі картини, як "Розумниця Вілл Гантінг", "Врятувати рядового Райана", "Талановитий містер Ріплі" і "Дванадцять друзів Оушена". Однак популярності і матеріального добробуту вона йому точно додала, а заодно і вивела в перші ряди голлівудських секс-символів.

Однак це не завадило акторові зізнатися, що фільми про Борна йому не подобаються. "Події всіх трьох картин абсолютно не пов'язані з реальністю, – сказав в одному з інтерв'ю Деймон, – тому грати в них було важко, а остання – третя – частина вийшла просто жахливою. Я розумію, що сценаристу картин Тоні Гілрой потрібно заробляти гроші, але мене якість його роботи не влаштовує". Правда, зніматися у четвертій частині Борніани актор відмовився не з причини низької якості сценарію, а через відхід з проекту режисера Пола Грінграсса. Творцям картини "Еволюція Борна" довелося вигядати нового головного героя, Аарона Кросу, якого зіграв Джеремі Реннер.

Кетрін Гейгл. Елісон Скотт, "Трішки вагітна"

Кетрін Гейгл / Фото: Getty Images

Кетрін Гейгл, що прославилася роллю Елісон в комедії Джадда Апатоу "Трішки вагітна", не влаштовують якості характеру її героїні, яка, на думку актриси, дратує її своєю стервозністю. Справа в тому, що сама Кетрін є повною протилежністю Елісон, вона – мила і доброзичлива дівчина, усміхнена всім, з ким спілкується. Менше з тим на знімальному майданчику вона без суперечок погодилася перевтілитися в жінку, яка через свій цікавий стан і зв'язаної з ним гормональної перебудови – демонструє не найкращі свої риси.

Тепер, дванадцять років потому після виходу картини на екрани, Гейгл незадоволена тим, якою постала у фільмі, і звинувачує в тому режисера. "Апатоу являє жінок сварливими, боязкими і такими, що повністю позбавлені почуття гумору, – говорить вона в інтерв'ю, – в той час як чоловіки за всіма цими пунктами значно перевершують. Характери надто перебільшені, а я граю справжнє стерво. Вона всім докучає, і я не розумію, навіщо вона це робить".

Деніел Редкліфф, "Гаррі Поттер і Принц-напівкровка"

Навіть якщо Деніел Редкліфф більше не зніметься ні в жодній картині, він не стане менш знаменитим, ніж зараз. Своїм високим ступенем популярності актор зобов'язаний ролі Гаррі Поттера в фільмах, знятих за творами Джоан Роулінг. До честі актора треба сказати, що у своє минуле він не плює, і ні власне Поттеріану, ні свою роботу в ній не лає. Незадоволений Редкліфф тільки однією своєю картиною з тієї серії – "Гаррі Поттер і Принц-напівкровка", та й то тільки тому, що, на його погляд, у нього там погана робота. "Не люблю дивитися фільми зі своєю участю, – зізнавався згодом актор, – мені рідко вдається досидіти перед екраном до кінця, але "Гаррі Поттер і Принц-напівкровка" – особлива історія, тому що там я граю жахливо. А мій улюблений фільм – п'ятий, "Гаррі Поттер і Орден Фенікса" – в ньому я бачу образ свого героя у розвитку".

Свої ролі також ненавидять – або ненавиділи – Шон Коннері ("Джеймс Бонд"), Алек Гіннес ("Зоряні війни"), Джек Ллойд ("Зоряні війни"), Крістофер Пламмер ("Звуки музики"), Марлон Брандо ("Трамвай "Бажання"), Пітер Дінклейдж ("Гра престолів"), Пол Беттані ("Залізна людина"), Джозеф Гордон-Левітт ("500 днів літа"), Джон Кьюсак ("Краще померти") і Олександр Дем'яненко (фільми про Шурика).

Міла Корольова

Повʼязані теми:

Наступна публікація