Зірки з цукровим діабетом

Зірки з цукровим діабетом

Шерон Стоун / Фото: Getty Images

Багато хто вважає, що діабет – вирок, після якого життя вже не може бути таким як раніше. Значною мірою це так і є, але є зірки, яким вдалося спростувати упередження – незважаючи на діабет, вони живуть повноцінним життям та ще й допомагають іншим, які зіткнулися з такою ж проблемою.

Том Генкс

Том Генкс на прем'єрі фільму "Саллі" в Нью-Йорку / Фото: Getty Images

Зірка фільму "Форрест Гамп" Том Генкс хворий на діабет вже досить давно, але розповів про це публіці всього кілька років тому. Генкс пов'язує свою недугу з професійною діяльністю: заради ролей у таких фільмах, як "Вигнанець" і "Філадельфія", акторові доводилося різко скидати вагу, а потім знову набирати – не дивно, що його організм не витримав і дав збій у вигляді хвороби. "Я походжу з покоління ледачих американців, – сказав Генкс в інтерв'ю, – які все життя веселилися, а тепер потерпають від хвороб. Що тут гріха таїти – я був ідіотом".

Голлі Беррі

Голлі Беррі / Фото: Getty Images

Володарка всіх найпрестижніших кінопремій – "Золотий глобус", "Еммі" і навіть "Оскар" – Голлі Беррі дізналася про свій діагноз випадково. На зніманнях фільму "Живі ляльки" їй стало погано, вона знепритомніла і впала у кому. Коли через кілька днів актриса прокинулася в клініці, лікарі приголомшили її повідомленням про те, що у неї діабет. Для Голлі це стало цілковитою несподіванкою – ніхто в її родині не страждав від цієї недуги, тому вона менше за все розраховувала почути такий лікарський вердикт.

За словами Беррі, хвороба стала для неї... подарунком долі. По-перше, завдяки їй вона змогла зробити ревізію попереднього життя і зрозуміти, що було для неї важливо, а що – ні. А, по-друге, саме своїй недузі Голлі зобов'язана своєю молодявістю. "Спорт – прекрасний спосіб уникнути ускладнень, якими загрожує діабет, – каже вона в інтерв'ю, – тому я повинна постійно тренуватися і, як наслідок, залишатися стрункою".

Шерон Стоун

Шерон Стоун / Фото: Getty Images

Зірка "Основного інстинкту" Шерон Стоун страждає від цукрового діабету I типу вже не один рік. Щоб не дати недузі завдати руйнівної шкоди здоров'ю, актриса відмовилася від шкідливих звичок – вона не п'є і не курить – і дотримується дієти, обмежуючи свій раціон корисними продуктами, але навіть їх вживає в мінімальних дозах. Також для компенсації діабету актриса займається спортом. Правда, після двох інсультів (у Стоун була аневризма головного мозку) і через астму, на яку актриса також страждає, вона вибирає щадні вправи – в основному пілатес і стретчинг.

Жан Рено

Фото: Reuters

Жан Рено, якого глядачі пам'ятають і люблять як "Леона-кілера", живе з діабетом вже довгі роки. В інтерв'ю актор зізнається, що найважче йому дається боротьба із зайвою вагою, схильність до якої, зазвичай, мають діабетики. "Я люблю добре поїсти, – зізнається Рено в інтерв'ю, – вирушаючи на фільмування, перш за все дізнаюся, чи є поруч хороші ресторани". Менше з тим, актор виглядає чудово, і, як з'ясувалося, у нього є свій власний рецепт, який допомагає тримати себе в хорошій фізичній формі. "Я займаюся фізкультурою, – каже він, – у всьому дотримуюся помірності і намагаюся не приймати всякі дурні ліки – побічних ефектів у них часом набагато більше, ніж лікувальних".

Сальма Гаєк

Сальма Гаєк / Фото: Getty Images

Те, що у вагітних жінок може розвиватися особливий вид діабету – гестаційний, стало для Сальми Гаєк справжнім ударом, вона не очікувала, що їй поставлять такий діагноз. Спочатку актриса, за її власними словами, втратила рівновагу, але потім згадала, що йдеться про здоров'я її дитини, і почала діяти: пройшла кілька обстежень, вислухала всі рекомендації лікарів і ретельно їх виконувала – сіла на дієту, дотримувалася режим, зайнялася спортом.

"Діабет зробив мене сильною, – зізнається в інтерв'ю Сальма, – тепер я знаю: захворівши, потрібно взяти себе в руки і кинути виклик – як хворобі, так і собі". До речі, незважаючи на недугу, актриса народила здорову дочку Валентину і тепер вважає, що все, що їй довелося пережити, було платнею за це щастя.

Алек Болдвін

Коли в 2012 році Алек Болдвін раптово схуд на п'ятнадцять кілограмів, журналісти, намагаючись зрозуміти причини події, робили найрізноманітніші припущення, найстрашнішим з яких був рак. На щастя, все виявилося не так серйозно, хоча захворювання дійсно мало місце бути. Дізнавшись, що хворий на діабет II типу, актор змушений був відмовитися від цукру і сісти на сувору дієту, що і призвело до втрати ваги. Що ж стосується фізичного навантаження, то Болдвін також зайнявся пілатесом і йогою, в цьому йому допомогла Гіларі Томас – його дружина і за сумісництвом викладач йоги.

Від діабету також страждають такі зірки, як Анджеліна Джолі, Сильвестр Сталлоне, Алла Пугачова, Пеле, Ларрі Кінг, Ренді Джексон, Дрю Кері та інші.

Міла Корольова

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація