"Дивно і незрозуміло": у Німеччині відреагували на заяву Лаврова про розрив відносин Росії з ЄС

"Дивно і незрозуміло": у Німеччині відреагували на заяву Лаврова про розрив відносин Росії з ЄС

Фото: pixabay.com

У МЗС Німеччини відреагували на скандальну заяву про готовність Росії розірвати відносини з Євросоюзом.

Влада Німеччини вважає "дивними" висловлювання міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про готовність Росії розірвати відносини з Євросоюзом у випадку введення ним санкцій.

Про це пише DW.

"З нашої точки зору, ці висловлювання є дивними та незрозумілими. У своїй нещодавній промові в Бундестазі міністр закордонних справ Маас (очільник МЗС Німеччини. - Ред.) чітко виклав наші претензії до Росії. Але він також підкреслив, що ми зацікавлені у співпраці з Росією. Тому заяви міністра Лаврова викликають здивування", - заявила представниця МЗС Німеччини Андреа Сассе у п'ятницю, 12 лютого.

Нагадаємо, Сергій Лавров в інтерв'ю російському журналісту Володимиру Соловйову заявив, що Росія готова розірвати відносини з Європейським Союзом у випадку введення нових санкцій, які створюватимуть ризики для економіки країни. 

У Кремлі майже одразу відрегували. Речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що слова Лаврова про готовність Росії до розриву з ЄС були "подані без контексту", а сенс — в іншому. "Сенс-то якраз полягає в тому, що ми не хочемо цього, ми хочемо розвивати відносини з Євросоюзом, але якщо Євросоюз піде цим шляхом, то тоді — так, ми будемо готові", - сказав він. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація