Альтернатива смартфонам: міні-телефони і руки як дистанційні пульти

Альтернатива смартфонам: міні-телефони і руки як дистанційні пульти

В Іспанії світлі голови шукають ідеї майбутнього.

В Іспанії відбувається виставка технологій майбутнього: понад дві тисячі експонатів мобільної індустрії покликані продемонструвати новації, котрі можуть бути втілені в найближчі роки. Деякі мають потенціал істотно змінити життя сучасних людей, ідеться в сюжеті ТСН.16:45.

Німецькі винахідники технології перетворення людських пальців на пульт дистанційного управління кажуть, що фразу "майбутнє – у ваших руках" слід розуміти буквально. Вони презентують систему розпізнавання пальців і виконання команд завдяки їх рухам. Наприклад, ідентифікувавши за відбитком саме пальці свого власника комп'ютер виконує закріплені за їх порухами операції. Так можна, наприклад, дистанційно змінювати освітлення в приміщенні чи керувати роботою кондиціонера, вмикати побутові прилади, перемикати канали телевізора та робити багато іншого.

Технології майбутнього показують на виставці в Іспанії

Технології майбутнього показують на виставці в Іспанії

Загалом учасники виставки відзначають тренд: бажання зменшити вплив смартфонів на щоденне життя, особливо вплив на нове покоління. Бельгієць показав новий програвач музики, що змінює треки завдяки дотику дитячої іграшки. "Кілька років тому діти попросили мене ввімкнути їм пісню. Я взяв телефон, пошукав пісню і ввімкнув. Але вони просили мене знову і знову. У мене не було іншого виходу, як віддати їм свій телефон. Але я не хотів цього робити – і ми створили плеєр, яким діти можуть користуватися без екрана", - пояснив винахідник.

Спосіб відпочити від сучасних технологій знайшли і для дорослих: американські інженери пропонують оцінити вигоди міні-телефона. Розміром із кредитку апарат здатен забезпечувати зв'язок, приймати SMS та електронну пошту, але не дає можливості марнувати час в Інтернеті. "Смартфон залишаєте вдома. Ви виходите на вулицю і насолоджуєтеся кожною миттю – розмовляєте з людьми, роздивляєтесь хмари на небі, милуєтесь заходом сонця. Хоча б годину на день відпочиваєте від інтернету", - пояснили автори свій задум.

Кореспондент ТСН Катерина Федорченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація