Мережею шириться відео, де робот Boston Dynamics відчиняє двері своєму "товаришу"

Мережею шириться відео, де робот Boston Dynamics відчиняє двері своєму "товаришу"

Мережею шириться відео, де робот Boston Dynamics відчиняє двері своєму "товаришу"

SpotMini - це один із найжвавіших роботів, які коли-небудь виробляла фірма.

Американська компанія-розробник роботизованих девайсів Boston Dynamics представила робота-пса SpotMini, який здатен відчиняти двері своїм друзям. SpotMini – маленький чотирилапий робот, який може "комфортно перебувати вдома або в будь-якому офісі", стверджує фірма-розробник. 

Про це повідомляє DailyMail.

На момент публікації відео зібрало вже більше мільйона переглядів. Зазначається, що вага такого песика коливається у межах 25-30 кг. Це залежить від наявності чи відсутності механізованої руки і сенсорів сприйняття.

На відео зображено звичайну механізовану модель робота-пса, яка рухається коридором, проте згодом зупиняється перед замкненими дверима.

Одразу з-за рогу виходить модифікований SpotMini, який завдяки механізованій "руці-маніпулятору" широко відчиняє двері і дає можливість пройти своєму "колезі". SpotMini є повністю електричним і може заряджатися приблизно на 90 хвилин, залежно від того, що буде робити. 

За словами фірми, SpotMini - це один із найжвавіших роботів, які вони коли-небудь будували.

"Він має низку датчиків, які допомагають у навігації, маніпуляції та русі", - кажуть спеціалісти.

Раніше Boston Dynamics вже виготовляли роботів, які могли відчиняти двері. Так, їхня попередня розробка, робот Atlas, може ходити на двох ногах, залишаючи верхні кінцівки вільними для підйому, носіння та взаємодії із навколишнім довкіллям.

"У надзвичайно складній місцевості Atlas є достатньо сильним і скоординованим для того, щоб підняти руки та ноги, аби пробиратися через загороджений простір", - зазначають фахівці.

Робот SpotMini

Робота Atlas заочно охрестили надто страхітливим, тому компанія вирішила зробити SpotMini більш милим, схожим на пса. Так, механічні елементи відтепер сховані під жовтим корпусом, а форма робота є більш обтічною та привабливою.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що через зростання можливостей роботів вже у 2030 році 800 мільйонів робітників замінять машини. Зокрема, висловлено припущення, що перехід на автоматизацію, ймовірно, найбільше вплине на китайських працівників. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація