Apple похвалилася найбільшою в своїй історії виручкою. Вийти на рекорд компанії допомогли продажі iPhone 11

Apple похвалилася найбільшою в своїй історії виручкою. Вийти на рекорд компанії допомогли продажі iPhone 11

Фото: Associated Press

Виручка сягнула $91,8 млрд.

Квартальна виручка Apple зросла на 9%, сягнувши найвищого показника в історії цієї компанії - $91,8 млрд, йдеться у звіті компанії, опублікованому у вівторок, 28 січня.

Звітний період - це перший квартал 2020 фінансового року, що минув 28 грудня 2019 року.

"Ми з захопленням доповідаємо про найбільшу квартальну виручку, досягненню якої сприяв потужний ріст попиту на наші смартфони моделей iPhone 11 та iPhone 11 Pro, а також на послуги і аксесуари", - зазначив глава компанії Тім Кук.

Він також акцентував увагу на квартальному збільшенні кількості активних підключених пристроїв в кожному географічному сегменті до понад 1,5 млрд. Цей показник рік тому становив 1,4 млрд пристроїв.

Чистий прибуток за квартал склав $22,2 млрд, також сягнувши найвищого в історії компанії показника. Компанія прогнозує, що її виручка в другому кварталі 2020 фінансового року складе $63-67 млрд, а операційні витрати - в межах $9,6-9,7 млрд.

Команія Apple, заснована 1976-го року, є однією з найбільших в світі, її ринкова капіталізація восени 2018 року перевищила $ 1 трлн, але наразі знизилася приблизно до $960 млрд.

Раніше повідомлялося, що вже у березні компанія Apple може випустити новий, більш дешевий iPhone. Очікується, що Apple вперше від 2016 року випустить нову версію свого iPhone SE. Такий запуск дасть Apple більше можливостей для конкуренції з виробниками телефонів Android. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація