Apple розробила емодзі з зображенням людей з інвалідністю

Apple розробила емодзі з зображенням людей з інвалідністю

Фото: Getty Images

Приклади картинок відправили компетентній організації.

Компанія Apple планує ввести новий набір емодзі, на яких зображені люди з інвалідністю. Відповідний комплект картинок вже відправили на узгодження до компанії Unicode Consortium, яка має провести перевірку, повідомляє блог Emojipedia.

Комплект емодзі складається з зображень дівчини на візку, протезів руки та ноги, собаки-поводиря тощо. Загалом базових зображень 13, з урахуванням того, що майже кожне має варіацію для обох статей, разом планується випустити 45 нових картинок. У створенні Apple співпрацювала з американськими організаціями з захисту прав незрячих, людей з вадами слуху тощо.

Фото: emojipedia

"Apple вимагає додавання смайлів для кращого представлення людей з інвалідністю. Наразі смайлики надають широкий спектр можливостей, але можуть не відображати досвід людей з інвалідністю", - йдеться у супровідній заяві компанії.

Зазначається, що комплект емодзі може бути доступний для користувачів вже у другій половині 2018 року. І ним зможуть користуватись не лише користувачі iOS, але й Android та інших платформ.

Нагадаємо, за повідомленнями ЗМІ Apple розробляє нову бюджетну версію планшета iPad, яка буде орієнтована на потреби школярів та студентів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація