Автоматичне видалення повідомлень і анімовані емодзі: як скористатися новими функціями Telegram

Автоматичне видалення повідомлень і анімовані емодзі: як скористатися новими функціями Telegram

Фото: pixabay.com

Telegram представив масштабне оновлення месенджеру.

У Telegram з'явилася функція автоматичного видалення повідомлень в будь-яких чатах, а також додали тимчасові посилання для запрошення в групи і канали та скасовано обмеження на кількість учасників в групах. Також месенджер додав можливість швидкого доступу до чатів з "домашнього екрана".

Про це повідомляється в офіційному блозі Telegram.

Відтепер нова функція дозволяє налаштувати автоматичне видалення повідомлень для всіх учасників чату через 24 години або сім днів після відправлення. Раніше функція автоматичного видалення була доступна тільки в секретних чатах.

Утім, слід зауважити, що автоматичне видалення стосується тільки тих повідомлень, які відправили після встановлення таймера, а більш ранні листування залишаться в історії чату. У групах і каналах вмикати автоматичне видалення зможуть тільки адміністратори.

"На відміну від секретних чатів, зворотний відлік почнеться одразу після відправки повідомлення, а не в момент прочитання одержувачем", - йдеться в заяві компанії.

Щоб увімкнути автоматичне видалення на Android, натисніть "Очистити історію" і виберіть потрібний часовий інтервал.

На iOS затисніть палець на будь-якому повідомленні, натисніть "Вибрати"→ "Видалити чат" у верхньому лівому кутку екрана → "Налаштувати Автовидалення".

Для швидкого доступу до важливих чатах тепер можна додати віджет Telegram на домашній екран телефону. Віджет "Чати" показує останні повідомлення в обраних бесідах, а віджет "Ярлики" - світлини та імена користувачів.

На Android чати і повідомлення у віджеті оновлюються в реальному часі. На iOS дані оновлюються рідше - це пов'язано з системними обмеженнями платформи.

Щоб додати віджет, натисніть і утримуйте палець на домашньому екрані, потім натисніть "Віджети" на Android або значок (+) на iOS і виберіть Telegram.

Стосовно необмеженої кількісті учасників, то коли у груповому чаті буде до 200 000 учасників, його можна перетворити в групу для трансляцій. У них писати повідомлення зможуть лише адміністратори, але в учасників залишиться можливість спілкуватися в голосовому чаті групи.

"Групи для трансляцій підходять великим співтовариствам, в яких адміністратори публікують новини, коментарі або інсайда для інших учасників", - сказано в повідомленні.

В оновленій версії також каналах дозволили запрошувати людей через QR-код, оновився інтерфейс для відправки скарг і ще 23 емодзі отримали анімацію. 

Читайте також:

  • Небезпечні тренди соцмереж: експерти радять, як уникнути поганого впливу на дітей 
  • Особисті дані українців злили у Мережу: поради експерта з інформбезпеки, як себе захистити
  • Користувачів "Вконтакте" в Україні ставитимуть на облік поліції: що загрожує порушникам і як діятиме контроль 

Повʼязані теми:

Наступна публікація