"Айфонів" не було. Apple представила "вбивцю" Netflix та банківську карту з кешбеком на все

"Айфонів" не було. Apple представила "вбивцю" Netflix та банківську карту з кешбеком на все

Фото: Associated Press

Вся презентація була присвячена новим сервісам компанії, а саме News+, Apple Card, Apple TV+ та Apple Arcade.

У понеділок, 25 березня, компанія Apple провела захід, на якому представила свої нові продукти. Конференція відбулася в Театрі імені Стіва Джобса в Купертіно (США). Навколо презентації було багато чуток і, як завжди, все було відомо задовго до початку.

Сьогодні нових айфонів не було [як правило компанія презентує нові моделі восени – ред.], а інші гаджети – нові версії AirPods та планшетів iPad mini і Air – компанія представила минулого тижня. Причому зробила це без помпи і просто розіслала журналістам прес-релізи.

Тому, на початку сьогоднішньої презентації Тім Кук зазначив, що вся прес-конференція присвячена новим сервісам компанії, а саме News+, Apple Card, Apple TV+ та Apple Arcade. Крім того, компанія представила оновлення для своїх операційних систем – iOS 12.2, macOS 10.14.4, watchOS 5.2 і tvOS 12.2. Розповідаємо детальніше про всі новинки.

Apple News+. Газети і журнали за передплатою

Фото: Associated Press

В Apple News+ компанія планує зібрати кращі газети і журнали з усього світу і надати їх власникам iPhone, iPad за допомогою власного мобільного додатка. У числі учасників – Wired, The Wall Street Journal, Vanity Fair та інші видання зі світовим ім'ям.

В арсеналі Apple News+ понад 300 газет і журналів, які будуть розміщені в стандартному додатку Apple News. Таким чином, користувачі зможуть читати новини в одній вкладці і переглядати журнали в сусідній. Кожен журнал буде адаптований під додаток News.

Новий сервіс буде працювати за передплатою і обійдеться в $9,99/місяць. Перший місяць можна користуватися безкоштовно, щоправда поки тільки в США та Канаді. В Австралії та Великій Британії сервіс з'явиться до кінця року. Коли він запрацює в Україні – наразі невідомо.

Онлайн-кінотеатр Apple TV+

Фото: Associated Press

Насправді, сьогоднішня презентація була присвячена новому стрімінговому сервісу Apple TV+ з ексклюзивними фільмами і серіалами [привіт, Netflix]. Були анонсовані проекти Стівена Спілберга [який раніше висловлювався проти Netflix], Джей Джея Абрамса та інших відомих режисерів.

Відомі актори, зокрема Різ Уізерспун, Стів Каррелл і Джейсон Момоа, розповіли про шоу для TV+, для яких будуть зніматися – ми їх побачимо у комедійному серіалі "Ранкове шоу".

Разом з тим Apple повністю оновила додаток Apple TV. Він стане доступним на macOS і на телевізорах від Samsung, Sony, LG і Vizio. З його допомогою можна буде дивитися шоу каналів HBO, Showtime, Starz і CBS, а також стрімінгових сервісів, на зразок Amazon Prime та Hulu.

Через велику кількість контенту, доступного на майданчику, Apple довелося впровадити в Apple TV Channels розумну систему рекомендацій, яку контролюватимуть живі редактори.

Запуститься новий додаток Apple TV з підпискою на канали і стрімінгові сервіси в травні, а TV+ стане доступний восени 2019 року в більш ніж 100 країнах. Вартість передплати на сервіс компанія обіцяла оголосити пізніше.

Apple Arcade: ексклюзивні ігри за передплатою

Фото: Associated Press

Несподівано для всіх Apple представила новий ігровий сервіс Apple Arcade. Це перший в світі сервіс для десктопних, мобільних та інших пристроїв, розроблений за участю найбільших ігрових студій.

З його допомогою власники iPhone, iPad і Mac отримають доступ до понад 100 ексклюзивних іграшок за підпискою. Apple Arcade стане доступний восени більш ніж в 150 країнах і регіонах. Ціни на передплату наразі невідомі.

У сервісі будуть представлені ігри таких розробників, як Annapurna Interactive, Bossa Studios, Cartoon Network, Finji, Giant Squid, Klei Entertainment, Konami, LEGO, Mistwalker Corporation, SEGA тощо.

Користувачі отримають унікальний доступ до добірки абсолютно нових ігор, недоступних на жодній іншій мобільній платформі.

Apple Card: карта з кешбеком на все

Фото: Associated Press

Apple Card – це комплексний фінансовий інструмент, покликаний поліпшити досвід використання платіжного сервісу Apple Pay. Карта буде випускатися в двох варіантах: віртуальна і фізична з титану.

За словами представників Apple, Apple Card буде працювати в будь-якій країні, де працює Apple Pay. Однак, наразі сервіс запущений тільки в США. Чи з'явиться він в Україні – поки невідомо.

Віртуальною Apple Card можна буде скористатися всюди, де приймають Apple Pay. Карта буде вбудована в додаток Apple Wallet і дозволить отримувати кешбек: 3% за будь-які витрати в сервісах і магазинах Apple і 2% за будь-які інші покупки. Жодних відсотків і обмежень немає.

Фізична Apple Card – виготовлена з титану, до неї не буде прив'язаний телефонний номер. На ній також не вказані термін дії та CVV. Ці дані будуть зберігатися в додатку електронного гаманця. Кешбек фізичної карти буде менше: 1% замість 2%.

Оновлення для операційних систем

Завершилася презентація релізом оновлень для всіх операційних систем компанії: iOS 12.2, macOS 10.14.4, watchOS 5.2 і tvOS 12.2. Всі чотири апдейти пройшли шість етапів попереднього тестування, кожен з яких супроводжувався виходом бета-версії з відповідним порядковим номером. Нині оновлені збірки ОС можуть встановити не тільки бета-тестери, а й звичайні користувачі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація