Батьки мають смоктати соску перед тим, як дати її дитині - американські лікарі

Батьки мають смоктати соску перед тим, як дати її дитині - американські лікарі

Фото: pixabay.com

Алергологи прийшли до висновку, що мамина слина - кращий помічник для розвитку імунітету.

Від алергії врятує дитяча соска, якщо правильно з нею поводитися. Такі дослідження представлені в Американському коледжі алергії, астми та імунології в Сіетлі, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Хто з вас не опинявся перед дилемою: що робити з соскою перед тим, як давати немовляті? Хтось радить кип'ятити, хтось миє під краном, а хтось - облизує сам. І, як не дивно, медики кажуть, це найкорисніше.

"Дослідження доводить, що діти, чиї соски батьки смоктали самі - аби чистити у такий спосіб - мають помітно нижчу кількість антитіл, що вказують на алергічну реакцію", - розповідає доктор медичних наук Еліен Абу-Джауд.

Опитавши 128 мам і дослідивши здоров'я малюків, алергологи прийшли до висновку: мамина слина кращий помічник для розвитку імунітету. "Мікроби, що потрапляють до немовлят, розвивають їх імунну систему", - каже Еліен Абу-Джауд.

Український лікар-неонатолог Олена Костюк не згодна з американськими колегами. "Нічого бруднішого за ротову порожнину немає. Кип’ятити соску точно не потрібно. Достатньо звичайного промивання під водою", - каже вона.

Говорити про однозначність американського дослідження рано, адже вибірка дуже невелика для повноцінної наукової статистики. Однак якщо ви все ще кип'ятите, тут є над чим задуматись.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

Лікарі рекомендують батькам смоктати соску перед тим, як давати дитині

Лікарі рекомендують батькам смоктати соску перед тим, як давати дитині

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація