Більшість інвесторів Facebook проголосували за відставку Цукерберга

Більшість інвесторів Facebook проголосували за відставку Цукерберга

Фото: Associated Press

Відставку підтримали 68% акціонерів.

68% зовнішніх акціонерів американської компанії Facebook проголосували за призначення незалежного директора на місце Марка Цукерберга, пише Голос Америки.

Голосування відбулося під час акціонерних зборів компанії. Таке негативне рішення щодо Цукерберга зумовлене недостатньо надійною політикою компанії із захисту приватних даних користувачів.

Оскільки компанія має дворівневу систему акцій, то, ймовірно, це голосування спровокує зміну керівництва у Facebook. За цією системою, кожна акція, яку мають Цукерберг та керівництво компанії, відповідає десятьом голосам під час прийняття рішень. Натомість акції, які утримують зовнішні акціонери, мають по одному голосу.

Завдяки такій технології компанія може отримувати інвестиції, але не розпорошувати контроль над компанією. За рахунок свого пакету акцій, Цукерберг має 58% голосів в компанії.

Нагадаємо, 17 березня видання The New York Times та The Observer надрукували статті, де йшлося, що британсько-американська компанія Cambridge Analytica зібрала у 2016 році дані профілів 50-ти мільйонів користувачів соцмережі Facebook без їхньої згоди. Метою збору даних було створення програмного забезпечення для передвиборної кампанії тодішнього кандидата у президенти США Дональда Трампа, для передбачення електоральних рішень. 

Засновник Facebook Марк Цукерберг визнав провину соціальної мережі у витоку даних і розповів про кроки, які дозволять запобігти цьому у майбутньому. Пізніше голова відділу технологій Facebook Майк Шропфер повідомив, що кількість користувачів соцмережі, персональні дані яких без їхнього відома збирала компанія Cambridge Analytica, зросла від раніше заявлених 50 мільйонів до 87 мільйонів.

Марк Цукерберг оголосив нову стратегію Facebook щодо захисту особистої інформації та переписок

Марк Цукерберг оголосив нову стратегію Facebook щодо захисту особистої інформації та переписок

Повʼязані теми:

Наступна публікація