Біологи записали один з найголосніших звуків планети. Його видає морський мінічерв'як

Біологи записали один з найголосніших звуків планети. Його видає морський мінічерв'як

Фото: Science Magazine | YouTube

Цей звук порівнюють з децибелами ударної хвилі від надзвукового літака.

Біолог з Кіотського університету разом з колегами записав звук, який видає морський мінічерв'як.. Він став другим за гучністю звуком, який видає тварина і який вдалося записати.

Про це пише Science Alert.

Вчений Рютаро Гото провів експеримент з вимірюванням звуку, який видає багатощетинковий хробак виду Leocratides kimuraorum. Ці крихітні тварини довжиною 29 міліметрів і селяться на глибині від 90 до 170 метрів уздовж тихоокеанського узбережжя Японії.

Leocratides kimuraorum виявилися не такими простими: вони видали клацання, гучність якого дорівнює 157 децибелам. Схожий рівень шуму в ударної хвилі від надзвукового літака, який здатний розірвати барабанні перетинки і легені.

Гото вважає, що черви виробляють ляски за допомогою ковтальних м'язів. Тварини створюють в ротовій порожнині міхур, а потім з силою лускають його. Дослідження Гото виявилося унікальним, адже біологи вважали, що ці черви взагалі не видають звуків.

На сьогодні найбільш гучним шумом в природі вважають гуркіт креветок виду Synalpheus paraneomeris. Він дорівнює 189 децибелам і здатний розбити скло.

Запис звуку мінічервів, який зробили біологи, не шкодить слуху.

Нагадаємо, морські біологи з Національного управління океанічних та атмосферних досліджень вперше записали пісню найбільш рідкісного в світі кита.

Повʼязані теми:

Наступна публікація