Близько десяти співробітників Google звільнилися через співпрацю компанії з Пентагоном - ЗМІ

Близько десяти співробітників Google звільнилися через співпрацю компанії з Пентагоном - ЗМІ

Фото: Reuters

Це перше відоме масове звільнення з Google, пов'язане з бізнес-рішеннями компанії.

У Google звільнилися близько десяти співробітників - таким чином вони висловили свій протест проти співпраці компанії з Пентагоном.

Про це повідомляє Gizmodo з посиланням на джерела у компанії, передає Meduza.

Google співпрацює з американським Міністерством оборони в рамках програми Project Maven. Ця програма спрямована на розробку для Пентагону штучного інтелекту, здатного аналізувати відео з безпілотників і автоматично відокремлювати неживі об'єкти від людей.

Колишні співробітники Google заявили про те, що співпраця з військовими неприйнятна. Вони вважають, що неправильний аналіз відео з безпілотників може бути смертельно небезпечним, і що такою діяльністю повинні займатися люди, а не алгоритми.

Наголошується, що це перше відоме масове звільнення з Google, пов'язане з бізнес-рішеннями компанії.

Про зв'язок Google з програмою Project Maven стало відомо у березні 2018 року. Після цього співробітники компанії створили внутрішню петицію з вимогою припинити співпрацю з Пентагоном. Під петицією підписалися близько чотирьох тисяч осіб. Їх вимоги у відкритому листі підтримали 90 науковців, які працюють у сфері штучного інтелекту, інформатики та етики в різних країнах світу.

Керівництво Google заявляє, що надає Пентагону програмне забезпечення з відкритим кодом, а це означає, що військові могли б використовувати цю технологію і без технічної допомоги Google. Крім того, за запевненнями компанії, розробки в рамках Project Maven не будуть використовуватися в наступальних цілях.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація