Через 111 років: серед уламків "Титаніка" знайшли втрачене намисто - відео

Через 111 років: серед уламків "Титаніка" знайшли втрачене намисто - відео

3D-реконструкція затонулого "Титаніка" / Фото: ATLANTIC PRODUCTIONS/MAGELLAN.

Прикраса виготовлена із зуба мегалодона.

Серед уламків затонулого "Титаніка", повнорозмірну 3D-реконструкцію якого зробили вперше, знайшли втрачене намисто.

Про це повідомляє itv.com.

Прикрасу, виготовлену із зуба мегалодона, було знайдено після того, як компанія Magellan із Гернсі використала декілька підводних човнів для першого повнорозмірного цифрового сканування приреченого розкішного пасажирського корабля.

На зображеннях видно невелику деталь серед уламків - бірюзове та золоте намисто із зубом мегалодона, доісторичної масивної акули, що жила приблизно 20 мільйонів років тому.

Попри відкриття, команда не змогла відновити намисто, оскільки угода між Великою Британією та США забороняє представникам громадськості виносити артефакти з місця краху.

Тепер компанія сподівається, що технологія, керована штучним інтелектом, допоможе ідентифікувати його власника. До слова, на кораблі було 2200 пасажирів, коли він зіткнувся з айсбергом та затонув.

Технологія аналізуватиме кадри посадки пасажирів на корабель, скануватиме їх та оброблятиме за допомогою технології розпізнавання осіб, щоб каталогізувати одяг, який вони носили в день, коли вони вирушили у приречену подорож.

Якщо аналітики зможуть визначити, хто з пасажирів носив намисто, вони зможуть розпочати пошук живих родичів власника намиста.

Генеральний директор компанії Річард Паркінсон назвав відкриття "дивовижним, красивим і таким, який захоплює дух". Він сказав, що знахідка була неймовірною з огляду на розмір місця краху.

3D-реконструкція затонулого "Титаніка" / Фото: ATLANTIC PRODUCTIONS/MAGELLAN.

"Що не зовсім зрозуміло, так це те, що "Титанік" складається з двох частин, і між носом і кормою є поле уламків площею три квадратні милі, - сказав він. - Команда нанесла на карту поле так докладно, що ми могли виділити ці деталі".

Нагадаємо, нові 3D-зображення показали пару взуття та закупорені пляшки шампанського, які лежать на уламках "Титаніка". Ці знімки можуть показати, що сталося в ніч аварії корабля.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація