Десять вже відомих фактів про iPhone X і ще п'ять секретів, які Apple приховала

Десять вже відомих фактів про iPhone X і ще п'ять секретів, які Apple приховала

Фото: Getty Images

Apple не про все сказала під час презентації нових айфонів.

У вівторок, 12 вересня, компанія Apple на щорічній презентації, онлайн-трансляцію якої вів ТСН.ua представила одразу три нових айфона – iPhone 8 і на честь десятиліття виходу першої моделі – iPhone X. Про нього далі й під мова, а про восьмі айфони, які майже нічим не відрізняються від попереднього покоління, можна почитати в нашому матеріалі.

ЩО ВЖЕ ВІДОМО ПРО IPHONE X

"Десять", не "Ікс". За декілька днів до презентації стався масштабний витік, і вже всі знали, що саме представить Apple на презентації. Було відомо й про iPhone X (ікс). Але, як з'ясувалося, Х у цьому випадку – римська цифра "десять". Так, "яблучна" корпорація відзначила ювілей айфону. Перший телефон Apple був презентований Стівом Джобсом 2007 року.

Фото: ТСН.ua

Монолітне скло. У iPhone X корпус повністю скляний – як ззаду, так і спереду. Якщо ви переймаєтеся, що скло можна розбити, то в Apple переконують, що це практично неможливо, оскільки настільки міцного скла не бачив ще жоден смартфон.

Екран від краю до краю. Екран iPhone X займає майже всю передню частину смартфона. Майже – тому, що у верхній частині дисплея залишилася невелика смужка з датчиками.

Фото: Reuters

Без кнопки "Додому". Функції, які вона виконувала, перенесли на інші елементи управління. Так, щоб відкрити домашній екран, потрібно провести пальцем від нижнього краю догори. Єдина проблема: саме так у попередніх моделях викликається Центр управління, тож це може спричинити деякі незручності, доки користувачі не звикнуть. Водночас, щоби викликати Siri, треба затиснути бічну кнопку блокування.

Розпізнавання обличь (Face ID). Функція Touch ID, що раніше дозволяв розблокувати айфон дотиком пальця, зникла разом із кнопкою "Додому". Її замінила Face ID - система розпізнавання обличь користувача. iPhone X розблоковується, коли власник дивиться на екран. Apple стверджує, що це дуже надійна система, яку не можна обдурити фотографією або маскою власника.

Анімодзі. Фронтальна камера iPhone 10 зчитує рухи обличчя людини і трансформує їх в анімовані емодзі – Анімодзі (Animoji). Це 3D-моделі емодзі з обличчями (їх небагато: панда, лисиця, заєць, какашка і ще декілька), які можуть посміхатися, морщитися, сумувати і крутити очима. Animoji можна надіслати товаришу через iMessage – і він, наприклад, отримає какашку, яка говорить вашим голосом і, всім своїм виглядом показує, що їй сумно.

Витриваліша батарейка. Під час презентації в Apple наголосили, що батарея iPhone X проживе на дві години довше, ніж в iPhone 7.

Менше кольорів. IPhone X, на відміну від своїх попередників, буде доступний всього в двох кольорах: сріблястий та "сірий космос". Натомість iPhone 8 та 8 Plus мають ще й золотистий колір.

Смерть дротам. IPhone X, як і восьмі айфони, отримав бездротову зарядку. Вона працює за стандартом Qi. І відтепер всі пристрої Apple можна буде заряджати на док-станції Apple Air.

Фото: Reuters

Жовтневий сюрприз. Попри те, що iPhone 8 та 8 Plus з'являться в продажу цього місяця, можливість замовити iPhone X з'явиться лише 28 жовтня, а в продаж він надійде аж 3 листопада.

ПРО ЩО НЕ СКАЗАЛА APPLE НА ПРЕЗЕНТАЦІЇ

Швидкий заряд акумулятора. iPhone 10 та восьмі айфони отримають можливість швидко заряджатися, що є практично стандартною функцією для багатьох конкурентів на Android. Тепер можна буде отримати 50% заряду батареї протягом 30 хвилин.

Фото: Apple

Модель на 256 Гб за $ 1 149. Під час презентації говорилося тільки про "базову" модель iPhone X з 64 гігабайтами пам'яті. Її ціна, як відомо, становить $ 999. А от ціну моделі на 256 гігабайт Apple не згадала. Її ціна складе $ 1 149.

Підтримка Galileo. У iPhone вже тривалий час вбудована підтримка американської військової GPS-мережі, і вона ще 2011 року додала підтримку російської версії системи супутникової позиції Glonass. IPhone X, а також восьмі айфони – перші телефони Apple з підтримкою нової супутникової системи "Галілео", розробку якої завершили наприкінці 2016 року.

Формат HEIF та HEVC. Нові iPhone підтримують формат HEIF (високоефективний формат зображень) та HEVC (високоефективне стиснення відео). Ці нові способи збереження фотографій та відеозаписів використовують краще стиснення для економії пам'яті телефону.

Є дві різні моделі iPhone X. І тут йдеться зовсім не про об'єм пам'яті. Apple розробила iPhone X з двома різними типами модемів (SKUs). У різних країнах використовуються різні діапазони частот для бездротових з'єднань, і в одній моделі важко забезпечити сумісність з усіма, тож ці дві моделі призначені для різних регіонів. Серед iPhone 8, з цієї ж причини, є чотири різні моделі.

Фото: Apple

Користувачі соцмереж слідкували за презентацією у режимі онлайн і одразу ж коментували побачене. Найбільше юзери сміялися з того, що iPhone 8 застарів вже на презентації, також вони жартівливо гадали, яку частину тіла продати, щоб дозволити собі десятий айфон, і просили подарувати "допотопний" iPhone 7. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація