До Землі вперше наблизиться гігантський астероїд діаметром 4 км

До Землі вперше наблизиться гігантський астероїд діаметром 4 км

Ілюстрація / Фото: Sky News

Він пролетить за 7 млн км від поверхні нашої планети.

1 вересня астероїд Флоренс пролетить на відстані 7 млн км від Землі – це наближення одного з найбільших за всю історію астероїда.

Про це повідомили в NASA.

Така відстань вважається відносно близькою, зазначають фахівці, при цьому астероїд не становить жодної загрози для Землі. 

"Хоча багато астероїдів проходили ближче до Землі, ніж Флоренс пройде 1 вересня, всі вони були меншими за розміром", – говорить менеджер Центру досліджень навколоземних об'єктів Пол Ходас (CNEOS). Він зазначив, що це найбільший навколоземній астероїд.

Як випливає з вимірів з космічного телескопа "Спітцер", діаметр астероїда складає 4,4 км.

Фото: NASA

Фахівці NASA спостерігатимуть за ним з Каліфорнії і Пуерто-Ріко. Зображення астероїда на радарах допоможуть визначити його реальний розмір і деталі поверхні.

Наприкінці серпня астероїд можна буде побачити в телескоп, коли він буде проходити через сузір'я Південної риби, Козерога, Водолія і Дельфіна.

Астероїд (3122) Флоренс був виявлений американським астрономом Шелте Басом в обсерваторії Сайдинг-Спрінг в Австралії в березні 1981 року. Його назвали на честь англійської сестри милосердя Флоренс Найтінгейл.

Нагадаємо, у середині липня до Землі наблизився "астероїд смерті" 2017 МС4. Цей об'єкт значно перевищує параметри Челябінського метеорита і при падінні здатний знищити все живе в радіусі 2 тисяч кілометрів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація