До Землі наближається величезний астероїд розміром з піраміду Хеопса

До Землі наближається величезний астероїд розміром з піраміду Хеопса

Фото: pixabay.com

На відстані близько 1 млн км астероїд має розминутися із Землею.

NASA попередило про наближення до Землі "потенційно небезпечного" астероїда, який за своїми розмірами перевершує єгипетську Піраміду Хеопса. 

Згідно з даними NASA астероїда 2019 OU1 наблизиться до нашої планети в кінці серпня. Діаметр астероїда 2019 OU1 становить 160 метрів, що більше знаменитої єгипетської піраміди на 20 метрів.

Очікується, що 28 серпня 2019 OU1 буде в 40 разів ближче до Землі, ніж Венера. На відстані близько 1 млн км астероїд має розминутися із Землею.

Раніше повідомлялося, що цією осінню на Землю може впасти астероїд 2006QV89 – його діаметр близько 40 метрів, а шанс катастрофи – трохи менше за 1 до 7 тисяч. Астероїд, що може врізатися в Землю цього року, доволі великий і може принести багато лиха й руйнувань - усе залежить від місця падіння.

Фото: ТСН.ua

Втім, якщо людство матиме 8 років на те, щоб зупинити масивний астероїд, здатний знищити планету, руйнації Землі вдасться уникнути. Такими є результати симуляції, проведеної NASA спільно з дослідниками Європейського космічного агентства у межах конференції з планетарної оборони. 

Протягом неї вчені впродовж п’яти діб шукали відповідь на запитання, чи можна буде врятувати планету у разі загрози зіткнення з астероїдом 140–260 метрів завширшки (це дорівнює розміру трьох-чотирьох футбольних полів). 

Повʼязані теми:

Наступна публікація