Дослідники виявили неочікувану шкоду від звичайного підсмаженого тоста

Дослідники виявили неочікувану шкоду від звичайного підсмаженого тоста

Фото: Pexels

Учені також розказали, як правильно підсмажити хліб.

Науковці мають погані новини для тих, хто любить хрумкі і сильно засмажені тости: шкоду від шматочка такого хліба прирівняли до транспортних вихлопів.

Про це повідомляє LADbible.

За словами дослідників з Університету Техаса, шкідливим є не лише сам тост, а і просте використання тостера, адже воно наповнює повітря токсичними часточками. Як пояснила одна з дослідниць Марина Венс, нагрівальний елемент в тостері підсмажує не лише хліб, а й частинки сміття та бруду в тостері.

Спосіб максимально знизити викид забруднювальних речовин: підсмажувати тост до золотистої скоринки, але не далі.

Як зазначається, відповідно до рекомендацій ВООЗ, повітря має містити не більше 25 мікрограмів дрібних частинок на кубічний метр, а через добряче підсмажений тост у повітря викидається аж 3 тисячі таких частинок.

Проте, якщо тост золотистий, згідно з дослідженням, викиди падають до 300 мікрограмів частинок на кубічний метр. Водночас Венс зазначає, що і сам хліб може виділяти різні речі. Так, наприклад, дослідники знайшли етанол, побічний продукт дріжджів.

Раніше учені з'ясували, через які повсякденні продукти люди помирають передчасно. В учасників дослідження такі продукти були джерелом 30% калорій за день. Дослідники з університету Парижа проаналізували дані понад 44 тисяч дорослих у віці від 45 років і спостерігали за ними 7 років.

Науковці вираховували, що і скільки треба їсти, аби врятувати планету

Науковці вираховували, що і скільки треба їсти, аби врятувати планету

Повʼязані теми:

Наступна публікація