Учені знайшли революційне рішення для боротьби з глобальною зміною клімату

Учені знайшли революційне рішення для боротьби з глобальною зміною клімату

Щоб запобігти таненню льодовиків, вчені вирішили їх штучно заморозити.

Через глобальне потепління крига Північного Льодовитого океану поступово тане, що може спричинити підтоплення берегів Євразійського та Північноамериканського континентів. У зв'язку з цим, перед ученими постала глобальна проблема, яким же чином можна зарадити цій проблемі. Як мовиться, все геніальне - просто, тому вчені вирішили заморозити води Льодовитого океану. Про це повідомляє CNN.

Оскільки, за прогнозами вчених, вже до 2030 року увесь морський лід щезне, команда дослідників із Університету штату Арізона пропонує встановити 10 млн машин, що заморожуватимуть води Північного моря. Принцип дії механізму полягає у роботі вітряних насосів, які відкачуватимуть воду у спеціальні буї, з яких потім розпилюватиметься вода на поверхню льоду. Таким чином процес зледеніння має пришвидшитись.

За оцінками експертів, рішення таке є складним та дороговартісним, і коштуватиме близько 500 млрд дол.

За словами професора в Університестькому коледжі Лондона Жульєн Стройв, цей підхід не є цілком можливим.

"Глобальне потепління у відповідь на підвищення концентрації СО2 триватиме, незважаючи на зусилля, докладені для нарощування льодяного покриву в Арктиці. Таким чином, надлишок тепла за більш низьких широтах, все одно буде переміщуватися в напрямку Арктики через циркуляцію атмосферного повітря та вод океану. І лід все одно розтане", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше група вчених із США дослідила, як глобальне потепління впливає на соціальне та економічне життя всього людства. На думку американських дослідників, високі температури "знищать" промисловіть та сільське господарство, які здебільшого залежать від природних ресурсів. І оскільки ці дві галузі визначають розвиток економіки загалом, то від потепління постраждає увесь світ. 

Планету лихоманить: черговий сигнал тривоги лунає з Антарктиди

Планету лихоманить: черговий сигнал тривоги лунає з Антарктиди

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Як змінюється клімат
Наступна публікація