Дослідження виявило травми плаценти у заражених коронавірусом вагітних жінок

Дослідження виявило травми плаценти у заражених коронавірусом вагітних жінок

Фото: pixabay.com

Дослідження може допомогти поліпшити клінічний моніторинг вагітних жінок під час пандемії.

Згідно з даними патологічних досліджень одразу після народження, плаценти у 16 ​​жінок з позитивним результатом на COVID-19 під час вагітності показали ознаки травми.

Про це пише EurekAlert.

Тип травми, спостережуваний в плацентах, показує аномальний кровотік між матерями та їхніми дітьми в утробі матері, вказуючи на нове ускладнення COVID-19. 

Результати, хоча і ранні, можуть допомогти інформувати про те, як слід проводити клінічний моніторинг вагітних жінок під час пандемії. Це найбільше дослідження для вивчення стану плаценти у жінок з позитивним результатом на COVID-19.

Більшість з цих дітей народилися доношеними після нормальної вагітності, тому не очікується, що з плацентою щось не так, однак цей вірус викликає деякі пошкодження. Це, мабуть, не викликає негативних наслідків для народжених, ґрунтуючись на наших обмежених даних, але це підтверджує ідею про те, що жінки з COVID повинні контролюватися більш ретельно.

старший автор дослідження, доцент кафедри патології в Північно-Західному університеті Джеффрі Гольдштейн

Попередні дослідження показали, що діти, які перебували в утробі матері під час пандемії грипу 1918-1919 років, яку часто порівнюють з пандемією COVID-19, мають протягом усього життя більш високі показники серцево-судинних захворювань. 

Гольдштейн сказав, що грип не проникає через плаценту, тому те, що викликає у цих людей проблеми на все життя, швидше за все, пов'язано з імунною активністю і пошкодженням плаценти.

Плацента є першим органом, який формується в розвитку плода. Він діє як легені, кишечник, нирки і печінка плода, беручи кисень і поживні речовини з кровотоку матері. Плацента також відповідальна за гормональні зміни в організмі матері. 

У жіночій лікарні Прентіс, де щодня народжують від 30 до 40 пацієнтів, дослідники тестували плаценти у матерів з позитивною реакцією на COVID-19. Чотирнадцять малюків в дослідженні народилися в термін, з нормальною вагою і оцінками за шкалою Апгар. Один був недоношеним.

Вони були здоровими, доношеними, прекрасно нормальними дітьми, але наші результати показують, що більша частина кровотоку була заблокована, а в багатьох плаценти були меншими, ніж повинні були бути. Але навіть при тому, що працює тільки половина, діти часто повністю здорові. Проте існує і ризик того, що деякі вагітності можуть бути скомпрометовані.

співавторка дослідження Емілі Міллер.

Нагадаємо, дослідження виявило, що у більшості заражених коронавірусом вагітних жінок хвороба може протікати безсимптомно.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Здоров'я вагітної
Наступна публікація