Дуров ліквідує Telegram LLP: на роботу месенджера це не вплине

Дуров ліквідує Telegram LLP: на роботу месенджера це не вплине

Фото: pixabay.com

Ймовірно, йдеться про кардинальні зміни структури бізнесу Дурова.

Павло Дуров подав заяву про ліквідацію компанії Telegram Messenger LLP, яка внесена в реєстр Роскомнадзора. Експерти вважають, що на блокування месенджера це не вплине, - пише РБК.

Про те, що Дуров ліквідує компанію Telegram Messenger LLP, випливає з матеріалів британського державного реєстру юридичних осіб.

Telegram Messenger LLP зареєстрована на Британських Віргінських островах і за даними за фінансовий рік компанія нічого не заробила.

Також нині видавцем додатку Telegram для iOS зазначається компанія Telegram LLC, а для Android — Telegram FZ-LLC. На компанію Telegram Messenger LLP зареєстровані додаток Telegram X для iOS і Telegram для Windows Phone.

На думку опитаних юристів, ліквідація юрособи, що фігурує у позові Роскомнадзора, не вплине на становище месенджера. Причина блокування месенджера в РФ пов'язана не з діяльністю конкретного юрособи, а з політикою Telegram.

Експерти вважають, що, ймовірно, йдеться, про кардинальні зміни структури бізнесу Дурова, який, крім месенджера, включає в себе цілу низку, як пов'язаних, так і не пов'язаних з ним проектів, наприклад платформу для криптовалют. Також вони пов'язують ліквідацію Telegram Messenger LLP з імовірною реструктуризацією групи компаній у зв'язку з тим, що компанія була заснована юридичними особами Британських Віргінських островів та Белізу. Зміни в законодавстві змушують чимало великих компаній в реструктурувати діяльність.

Ліквідацію Telegram Messenger LLP також можна пояснити тим, що навесні цього року Велика Британія покине Євросоюз.

Сам Павло Дуров не відповів на питання журналістів про ліквідацію Telegram LLP.

Telegram передаватиме номери телефонів користувачів та IP-адреси російським спецслужбам

Telegram передаватиме номери телефонів користувачів та IP-адреси російським спецслужбам

Нагадаємо, за новими правилами конфіденційності, Telegram погодився видавати спецслужбам за рішенням суду дані користувачів, яких запідозрять у тероризмі. У квітні 2018 року Таганський суд Москви задовольнив позов Роскомнадзора, постановив заблокувати месенджер Telegram на території Росії. Компанія відмовляється надавати ключі ФСБ про розшифрування повідомлень. Російські провайдери почали блокувати доступ до месенджеру Telegram на території Росії. В результаті щоденна аудиторія мобільного додатку Telegram в Росії знизилася в червні на 21% порівняно з травнем і на 23% — з квітнем.

Своєю чергою засновник месенджера Telegram Павло Дуров заявив, що нові правила конфіденційності, за яким месенджер готовий співпрацювати зі спецслужбами і надавати їм IP-адреси і номери телефонів терористів, не будуть працювати в Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація