Facebook і Twitter запустили спільний проект з Google і Microsoft

Facebook і Twitter запустили спільний проект з Google і Microsoft

Фото: Reuters

Метою проекту є контроль над даними користувачів, розміщених на сервісах.

Власники компаній Facebook і Twitter оголосили про запуск спільного проекту Data Transfer Project з IT-компаніями Google і Microsoft.

Про це повідомили прес-служби компаній.

Метою проекту є контроль над даними користувачів, розміщених на сервісах.

Згідно з інформацією на сайті проекту, Data Transfer Project був утворений 2017 року для того, щоб сервісам було простіше передавати дані один одному, а користувачі могли контролювати цей процес. Зараз серед організаторів проекту на сайті вказані компанії Facebook, Google, Microsoft і Twitter.

Цей проект пов'язаний з необхідністю відповідати загальному регламенту щодо захисту даних (General Data Protection Regulation, GDPR), який набув чинності в Європейському союзі 25 травня 2018 року. Зокрема, в GDPR є вимога про можливість перенесення даних.

Поки проект перебуває на ранній стадії розробки. Зараз користувачеві для того, щоб перенести свої дані з одного сервісу в інший, потрібно знати свій ключ API (application programming interface, програмний інтерфейс програми) і дотримуватись інструкцій, посилання на які розміщені на сайті проекту.

Раніше стало відомо, що соціальній мережі Facebook виставлений перший штраф у розмірі понад $ 600 тисяч через співпрацю з британською компанією Cambridge Analytica, що призвело до витоку персональних даних мільйонів користувачів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація