Герой 20-річного мему з "ботаніками" працює в SpaceX і брав участь у запуску ракети Falcon Heavy

IT-фахівці назвали колегу "найкращим послом польських комп'ютерних наук".

У запуску надважкої ракети Falcon Heavy американської компанії SpaceX Ілона Маска брав участь айтівець Томаш Чайка, який родом із Польщі. 20 років тому вірусна фотографія з ним, а також із трьома "ботаніками" в окулярах стала мемом, який називали "божевільна IT-вечірка" або "патіхард". Той знімок зробили 1997-го під час наукового табору в польському місті Звардонь.

Про те, що Чайка працює в SpaceX, польські ЗМІ повідомили ще в лютому 2014 року. Нова посада не стала несподіванкою для його знайомих: інженер був лауреатом багатьох математичних конкурсів і олімпіад, а також шість років працював в Google. Він здобув вищу освіту у Варшаві та американському університеті Пердью. Про це пише TJournal.

8 лютого 2018-го вперше стало відомо, що Чайка брав участь у підготовці запуску Falcon Heavy. Про це повідомило Польське інформаційне суспільство, яке об'єднує IT-фахівців. Виявилося, що Чайка був одним з тих інженерів, без яких запуск Falcon Heavy міг не відбутися. Поляк розробляв програмне забезпечення для системи управління SpaceX.

Польські IT-фахівці привітали Чайку з його успіхами й побажали йому не зупинятися на досягнутому. Вони назвали його "найкращим послом польських комп'ютерних наук у світі".

Нагадаємо, приватна космічна компанія SpaceX запустила надважку ракету-носій Falcon Heavy зі стартової платформи у штаті Флорида до орбіти Марса. За допомогою неї в космос був запущений старий автомобіль Tesla Ілона Маска.

Повʼязані теми:

Наступна публікація